Επέστρεψαν με γνώσεις  από τη Γερμανία οι Αθλοπαιδιές Κω

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τις 20 ως 28 Αυγούστου η τρίτη φάση του σχεδίου συνεργασίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω με την ποδοσφαιρική ακαδημία Football Academy Germany.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προπονητής και γυμναστής του ποδοσφαιρικού τμήματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ξανά στο πρόγραμμα που εφαρμόζουν οι Γερμανοί συνεργάτες τους στην έδρα της ακαδημίας τους στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, με σκοπό την περαιτέρω αφομοίωση και εφαρμογή του στην ακαδημία του νησιού μας.

Οι Έλληνες προπονητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τον τρόπο δουλειάς των ακαδημιών της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίες συνεργάζονται στενά με την FAG αλλά και της πρώτης ομάδας και να δουν από κοντά τον τρόπο δουλειάς αστέρων παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως οι Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις και ο "δικός" μας Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, πέραν της εντρύφησης στο συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα, που θα ακολουθεί πλέον η σχολή ποδοσφαίρου του Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω, ήταν η απόκτηση πολύτιμων εμπειριών, γνώσεων, επαφών και της ανοιχτής πρόσκλησης από πλευράς των υπευθύνων προπονητών των ακαδημιών της Μπορούσια Ντόρτμουντ στους προπονητές μας, για μετάβαση τμημάτων της σχολής του νησιού μας, στο κοντινό μέλλον, στις εγκαταστάσεις της για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων, ενδεχόμενο που είναι στα άμεσα σχέδια της ακαδημίας.