Τι είπε ο Ροδίτης που κρατείται στις τουρκικές φυλακές στους δικηγόρους του

Την προσεχή Δευτέρα θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο της Τουρκίας, η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του 31χρονου Ροδίτη, που συνελήφθη στο Αϊβαλί να μεταφέρει 50 κιλά ηρωίνης!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» χθες οι δύο εκ των τριών συνηγόρων του κατηγορουμένου κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γεώργιος Κυπραίος (στην υπόθεση συμμετέχει και ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Ιωαννίδης) είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, αλλά και τον Ροδίτη κρατούμενο στις τουρκικές φυλακές.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Ρόδιοι δικηγόροι είχαν συνεργασία με τους αντίστοιχους συναδέλφους τους στο Αϊβαλί της Τουρκίας καθώς από κοινού χειρίζονται την υπόθεση. Παράλληλα επισκέφθηκαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα στην πόλη Μπουρχάνιε όπου και είχαν συνομιλία μαζί του για την υπόθεση, ενώ αργά το μεσημέρι επισκέφθηκαν στις φυλακές όπου κρατείται και τον 31χρονο Ροδίτη κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί αναφορικά με τα όσα έπρεπε να γίνουν για την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του 31χρονου από τις Τουρκικές φυλακές, και η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί την προσεχή Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, οι Ροδίτες δικηγόροι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία για την υπόθεση τα οποία θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποδείξουν στις τουρκικές διωκτικές αρχές, αυτό που ισχυρίζεται ο πελάτης τους, ότι δηλαδή είναι αθώος. Για το σκοπό αυτό έχουν συγκεντρώσει πληθώρα εγγράφων (δημοσίων και ιδιωτικών), τα οποία καταδεικνύουν την ανυπαρξία οποιασδήποτε εμπλοκής του 31χρονου με την ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ευοίωνες και εκτιμάται ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την όλη υπόθεση.

 

Οι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος (από αριστερά) και Στέλιος Κιουρτζής, έξω από τις τουρκικές φυλακέςΟι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος (από αριστερά) και Στέλιος Κιουρτζής, έξω από τις τουρκικές φυλακές


Μεταξύ των στοιχείων που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και θα εξεταστούν την Δευτέρα, είναι και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 31χρονος και για τα οποία θα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 31χρονου Ροδίτη έγινε στις 5 Αυγούστου 2016 λίγη ώρα προτού επιβιβαστεί μαζί με το αυτοκίνητό του σε πλοίο για να ταξιδέψει για την Μυτιλήνη.

Ο 31χρονος που φέρεται να είχε τεθεί σε παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα από τις αρχές ασφαλείας της γείτονα χώρας, εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο, για την Μυτιλήνη.

Σε έλεγχο που έγινε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο των τουρκικών αρχών βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, και ειδικότερα σε κρύπτη κάτω από το «πάτωμα» αλλά και στη δεξιά και αριστερή πλευρά του οχήματος 49 κιλά και 428 γραμμάρια ηρωίνης!

Οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας χρειάστηκε να ανοίξουν με ειδικό κόφτη το κάτω μέρος του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων η αξία αγοράς της συγκεκριμένης ποσότητας φθάνει τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες.

Ο Ροδίτης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές αρχές, και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα «κυκλώματος» το οποίο έκρυψε τα ναρκωτικά χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το παραμικρό.