Το μήνυμα «Ζωής και Ελπίδας» στους υποψήφιους εθελοντές αιμοδότες στην 51η Έκθεση της Κρεμαστής

Συνεχίζοντας το έργο του, να διαδώσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» συμμετείχε στην 51η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής από 12 έως και τις 23 Αυγούστου του 2016.

Μέλη του Συλλόγου, όπως και πιστοί φίλοι του, φρόντισαν να ενημερώσουν τους επισκέπτες για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά του μυελού των οστών.

Ανέλυσαν, με απλά λόγια, το μήνυμα της ζωής και της ελπίδας, που στέλνει ο κάθε εθελοντής, όπως και που εισπράττει ο ασθενής που έχει ανάγκη από αίμα και μυελό των οστών.

Τόσο στη μια περίπτωση, όσο και στην άλλη, η διαδικασία είναι απλή, σύντομη και καθόλου επικίνδυνη. Με λίγο αίμα που προσφέρουμε από τον οργανισμό μας και το οποίο αναπαράγεται άμεσα, όπως και με λίγο σάλιο, σε άμεσο χρόνο, για την περίπτωση του μυελού των οστών, ο εθελοντής μπορεί να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο στον συνάνθρωπο του που είναι η ζωή, μέσω της βελτίωσης της υγείας του.

 

 

-Η χορήγηση αίματος είναι αναγκαία:

*Στους χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων.

*Στα άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά.

*Σε ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα (π.χ. λευχαιμία), ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

*Όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (π.χ. αιμορροφιλία).

*Όταν υπολογίζεται αξιόλογη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

*Σε ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν προβλήματα κατά τον τοκετό, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Στην Έκθεση Κρεμαστής, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» είχε για μια ακόμη φορά σύμμαχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που τον προμήθευσε με έντυπο ενημερωτικό υλικό και διευκόλυνε την ενημέρωση των πολιτών της Ρόδου που πέρασαν από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.