Σε 48 εκατομμύρια το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας

Στα 48 εκατομμύρια 200 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το ύψος του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, για το νομό Δωδεκανήσου.

Από αυτό το ποσό θα καλυφθεί και η εκτέλεση έργων που αφορούν το δήμο Ρόδου ύψους περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ.
Για την περιοχή μας θα διατεθεί επίσης ποσό 13 εκατομμυρίων 117 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη δράσεων και λειτουργικών αναγκών.

Όπως έγραψε προ ημερών η «Ρ» ο προϋπολογισμός της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για την επόμενη χρονιά ανέρχεται στο ποσό των 94,2 εκατομμυρίων ευρώ και θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, τη Δευτέρα.

Από τα χρήματα αυτά, ποσό 61,3 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στο νομό Δωδεκανήσου και 32,9 εκατομμυρίων ευρώ στο νομό Κυκλάδων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ποσό 22,2 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί στη μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα της περιφέρειας ενώ τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017.

Σημειώνεται ότι συζήτηση για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος από το περιφερειακό συμβούλιο θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του σώματος που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στη Μήλο.