Τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο οδήγησαν ζευγάρι σε υπερχρέωση

Τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο οδήγησαν ζευγάρι σε υπερχρέωση

Τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο οδήγησαν ζευγάρι σε υπερχρέωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 997 ΦΟΡΕΣ

Προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου και γλίτωσαν προσωρινά το σπίτι τους

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ζευγάρι συμπολιτών μας προκειμένου να αναστείλει απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία, όφειλαν να καλύψουν σε τράπεζα δάνεια ύψους 600.000 ευρώ!

Ο 52χρονος ο οποίος πλέον είναι άνεργος μαζί με την 50χρονη σύζυγό του, δια της δικηγόρου τους κ. Κατερίνας Βολονάκη προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου ζητώντας, να μην εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία καλούνταν να καλύψουν τις οφειλές τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχαναν το σπίτι τους!

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές και το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στην τράπεζα να κάνει την οποιαδήποτε διαδικασία για την είσπραξη του χρέους έως την οριστική εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει κατατεθεί και η οποία θα εκδικαστεί στις 7 Νοεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση, το ζευγάρι έχει λάβει συνολικά τέσσερα δάνεια, δύο εκ των οποίων σε ελβετικό φράγκο. Το πρώτο δάνειο το έλαβε το 2003 και ήταν ύψους 205.000 ευρώ και το δεύτερο το 2005 ύψους 97.000 ευρώ. Τα δάνεια αυτά μετατράπηκαν σε ελβετικό φράγκο προκειμένου το ζευγάρι να έχει καλύτερο επιτόκιο όπως τους είχαν πει, όμως αντί αυτού, η αξία των δύο δανείων έφθασε στα ύψη!

Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και το 2013 οπότε και προσέφυγαν για πρώτη φορά στη δικαιοσύνη, ο 52χρονος με την σύζυγο του κατέβαλαν κανονικά τις δόσεις τους, οι τιμές των δανείων όχι μόνο δεν «έπεσαν» αλλά αυξήθηκαν κιόλας! Έτσι για το πρώτο δάνειο έφθασαν να οφείλουν 250.000 ευρώ (205.000 ήταν το αρχικό ποσό που είχαν δανειστεί) και για το δεύτερο 122.000 ευρώ (είχαν δανειστεί 97.000 ευρώ)!

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τα άλλα δύο δάνεια με αποτέλεσμα όταν καταγγέλθηκε η σύμβαση πριν τρία χρόνια το ζευγάρι να οφείλει συνολικά και για τα τέσσερα δάνεια ποσό 600.000 ευρώ, ποσό το οποίο πλέον με τις προσαυξήσεις και τα χρόνια που έχουν περάσει, ξεπερνά τις 900.000 ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ με την προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί για την ώρα τουλάχιστον το ζευγάρι δεν διατρέχει κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, αλλά ούτε υποχρεούται να πληρώσει κάτι για τα οφειλόμενα.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη