Μαγικές Βραδιές Μουσικής  στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Ο συνθέτης Γιάννης Ανδρόνογλου ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία,  είναι ο προσκεκλημένος καλλιτέχνης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου 2016, για τη δεύτερη κατά σειρά συναυλία του φεστιβάλ, στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Ο χαρισματικός καλλιτέχνης έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον Ιταλικό Τύπο και ως  «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό για κιθάρα, το Soundboard.

Στο Παλάτι των Ιπποτών, στο μυστηριώδες φυσικό σκηνικό που εμπνέει κάθε καλλιτέχνη, οι ήχοι της κιθάρας από ένα δεξιοτέχνη του είδους θα συναρπάσουν το φιλόμουσο κοινό του φεστιβάλ που θα απολαύσει  ένα πρόγραμμα με έργα Ισπανών και Λατινοαμερικανών συνθετών

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
6, 7,10, 12, Σεπτεμβρίου, 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Καλλιτεχνική & Γεν. Διεύθυνση
Πηνελόπη Σερδάρη

Πληροφορίες
www.facebook.com/rhodesinternationalfestival
www.rhodes.com.gr/festival
Συνδιοργάνωση: Δ.Ο.Π.Α.Ρ

 
Υπό  την αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού, Ελληνική Εθνική Επιτροπή Ουνέσκο, Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο, Αθήνα
Με την υποστήριξη: ΕΟΤ, Ρόδος 2021 /Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Χορηγοί φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel, Cosmopolitan Hotel, Rodos Palace

Χορηγοί επικοινωνίας:Rhodes on line, Λυχνάρι FM , Εφημερίδα Ροδιακή
Χορηγία-θεματική πλαισίωση: “Μεσαιωνικό Ρόδο”
Χορηγοί:    “ Yachting Club Cafe” ΝΕ  Νεανική Επιχειρηματικότητα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου στηρίζει την υποψηφιότητα:
Ρόδος 2021 /Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Βιογραφικό
Γιάννης Ανδρόνογλου

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία. Έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον Ιταλικό Τύπο και ως  «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό για κιθάρα, το Soundboard.

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ξεκινά τις σπουδές κλασσικής κιθάρας στο  Δημοτικό Ωδείο της πόλης του. Πραγματοποιεί το πρώτο του ρεσιτάλ καθώς και την πρώτη του σύμπραξη ως σολίστ  με  Ορχήστρα Δωματίου, σε ηλικία 13 ετών.

Είναι απόφοιτος των τάξεων των: Β. Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας), Κ. Κοτσιώλη (Δίπλωμα Σολίστ). Επίσης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος   (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg (Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo). Σήμερα διατελεί Υποψήφιος Διδάκτωρ, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Μάρκο Τσέτσο,  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τα Μ.Μ.Ε.

Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η συμμετοχή του ως  σολίστ, διδάσκων και μέλος επιτροπής στο σημαντικότερο συνέδριο και διαγωνισμό  κλασσικής κλασσικής κιθάρας παγκοσμίως, στο Guitar Foundation of America, που διεξήχθη τον Ιούνιο-Ιούλιο 2011 στο Columbus της Georgia  (Η.Π.Α.)  Για την συμμετοχή του στο GFA, η Martha Masters (Πρόεδρος του Guitar Foundation of America) είπε «Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να αποκαλύψουμε την καλλιτεχνία σας στο Αμερικανικό κοινό».

Το 2014, ξεκινά η συνεργασία του με την κορυφαία Κρητική δισκογραφική εταιρεία «Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σειστρον» η οποία επισφραγίζεται με την επανέκδοση του album «Travelling».
Διδάσκει στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας.

Πρόγραμμα
Capricho Arabe- Francisco Tarrega (1852-1909)
Asturias- Isaac Albeniz (1860-1909)
Invocacion y danza- Joaquin Rodrigo (1901-1999)
Un tiempo fue Italica famosa- Joaquin Rodrigo
Sonata op. 47- Alberto Ginastera (1916-1983)
Esordio
Scherzo
Canto
Finale