Αφέθηκε ελεύθερος με όρους για τα 7 χασισόδενδρα και το μισό κιλό χασίς

Αφέθηκε ελεύθερος με όρους για τα 7 χασισόδενδρα και το μισό κιλό χασίς

Αφέθηκε ελεύθερος με όρους για τα 7 χασισόδενδρα και το μισό κιλό χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 653 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 46χρονος που συνελήφθη στη Σορωνή να κατέχει περίπου μισό κιλό χασίς, επτά δενδρύλλια κάνναβης και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου!

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 46χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της καλλιέργειας και χθες το πρωί συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρονος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά για αυτό και οι ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο ίδιος είπε πως εργάζεται από τα 18 του χρόνια και κερδίζει ένα ικανοποιητικό εισόδημα ώστε να μην έχει ανάγκη να καταφύγει σε άλλες μεθόδους για την εξεύρεση χρημάτων. Ωστόσο η μεγάλη του αδυναμία είναι εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, καθώς είναι χρήστης εδώ και 15 χρόνια. Ο 46χρονος δήλωσε μετανιωμένος και τόνισε ότι θα επιχειρήσει να ξεφύγει από την μάστιγα των ναρκωτικών καθώς έχει πια αντιληφθεί ότι ο δρόμος αυτός είναι καταστροφικός και αδιέξοδος. Σε ότι αφορά τα φυσίγγια είπε ότι ήταν κυνηγός για αυτό και βρέθηκαν στην κατοχή του, ενώ επεσήμανε μάλιστα πως από τον καιρό που έχει να τα χρησιμοποιήσει είχε ξεχάσει ότι τα είχε.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση στοιχείων, και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και το περασμένο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 πρωινές-μεσημβρινές ώρες οπότε και πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο σπίτι του 46χρονου στη Σορωνή.

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -463.5- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε διάφορες συσκευασίες
• Επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,4 μέτρα που καλλιεργούσε σε αύλειο-υπαίθριο χώρο
• Έντεκα (11) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• Κινητό τηλέφωνο

Όλα τα αντικείμενα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ο 46χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους