Οι Ανθυπολοχαγοί που εντυπωσίασαν τον υπουργό Άμυνας στις βραχονησίδες Ρω και Στρογγύλη

Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο σύμπλεγμα της Μεγίστης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε την ακριτική μονάδα συνοδεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της ηγεσίας για την ευαίσθητη περιοχή του ΝΑ Αιγαίου.

Κατά την παρουσία του εκεί επισκέφθηκε τις βραχονησίδες Ρω και Στρογγύλη και τα ομώνυμα φυλάκια που βρίσκονται εκεί.

Την παράσταση έκλεψαν οι δύο Ανθυπολοχαγοί που εκτελούσαν υπηρεσία στις δύο βραχονησίδες, όχι μόνο για την άψογη υποδοχή του ΥΕΘΑ και της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και για το επίπεδο των σπουδών τους που δεν περιορίζεται μόνο στην άψογη γνώση των στρατιωτικών αντικειμένων αλλά επεκτείνετε και σε άλλους τομείς. Ας γνωρίσουμε ένα μέρος των σπουδών τους, που πολλοί νέοι στην ηλικία τους θα ζήλευαν σίγουρα και το οποίο αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο γνώσεων των Αξιωματικών του μέλλοντος.

Ο Ανθυπίλαρχος Γιάννης Χολίδης υπηρετεί στα τεθωρακισμένα στη Ρόδο τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις διεθνείς σχέσεις με εξειδίκευση στην ΄΄Ασφάλεια της Μεσογείου΄΄, ενώ είναι και υποψήφιος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει τρείς ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) και είναι συντάκτης τριών ερευνητικών εργασιών με έμφαση στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

Ο Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Κωνσταντίνος Καψάλης υπηρετεί και αυτός στην Ρόδο τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι και αυτός κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις διεθνείς σχέσεις με εξειδίκευση στην ΄΄Ασφάλεια της Μεσογείου΄΄. Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες ( Αγγλικά, Ιταλικά) και συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικές εργασίες σε αντικείμενα που άπτονται της Διεθνούς Πολιτικής και των Διεθνών Σχέσεων.

Παρά την κρίση, τις περικοπές στους μισθούς και την δύσκολη καθημερινότητα τόσο ο Γιάννης όσο και ο Κώστας αποδεικνύουν επάξια πως το ηθικό και ο αγώνας για το καλό της πατρίδας από την πλευρά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων συνεχίζετε και θα συνεχιστεί. Εμείς μόνο υγεία και καλή δύναμη μπορούμε να τους ευχηθούμε!