Λυκόσκυλο δάγκωσε σκύλο και την ιδιοκτήτριά του!

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 39χρονη κατά των ιδιοκτητών ενός λυκόσκυλου, το οποίο πριν από ένα μήνα δάγκωσε την ίδια και τον σκύλο της!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί επί της λεωφόρου Ηρακλειδών και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά τραύματα τόσο στην 39χρονη όσο και στον σκύλο της, για τα οποία ακόμη ταλαιπωρείται.

Έτσι χθες δια του δικηγόρου της κ. Κώστα Σαρρή προσέφυγε στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος των ιδιοκτητών του λυκόσκυλου για παραμέληση εποπτείας του ζώου τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, η 39χρονη στις 29 Ιουλίου 2016 στις 12.20 το μεσημέρι περπατούσε μαζί με τον σκύλο της, ο οποίος φορούσε λουρί και φίμωτρο, επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών στην Ιαλυσό Ρόδου όταν ξαφνικά τους επιτέθηκε ένα σκυλί ράτσας λυκόσκυλο χρώματος καφέ, τραυματίζοντάς την 39χρονη στο δεξί πόδι και  το σκύλο της ράτσας λαμπραντόρ  στα πόδια, στα αυτιά, στο κεφάλι και στο λαιμό. Στο σημείο αμέσως κλήθηκε από διερχόμενους πολίτες η Αστυνομία και το ασθενοφόρο όπου και μετέφερε την 39χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Όπως τονίζεται στην μήνυση, το λυκόσκυλο δεν έφερε ούτε λουρί, ούτε φίμωτρο για να προστατευθούν από αυτό, άνθρωποι και ζώα.

Ο τραυματισμός της 39χρονης δεν ήταν τελικά τόσο απλός αφού από τότε μέχρι σήμερα έχει υποστεί σε εξετάσεις, ιατροφαρμακευτικές αγωγές και ακόμη απαιτείται να κάνει αλλαγές μέχρι την – άγνωστο πότε- επούλωση της πληγής της.

Σε ότι δε αφορά τον σκύλο της και αυτός χρειάστηκε να υποβληθεί ακόμη και σε επέμβαση, με ότι συνεπάγεται για το κόστος που χρειάστηκε να καταβάλλει η 39χρονη για όλα αυτά.
Με την μήνυσή της η 39χρονη ζητά να επιβληθεί στους ιδιοκτήτες του λυκόσκυλου η κατά το νόμο προβλεπόμενη ποινή καθώς επειδή εκείνοι παραμέλησαν την εποπτεία του ζώου τους, συνέβησαν οι τραυματισμοί τους.