Λέρος: Θα γυριστεί κινηματογραφική ταινία με τίτλο "Portolago – Φαντάσματα στο Αιγαίο"

Κινηματογραφική ταινία – ντοκυμαντέρ θα γυριστεί στη Λέρο, στο χώρο των Λεπίδων και στο Νοσοκομείο.

Ο τίτλος της ταινίας θα είναι, "Portolago – Φαντάσματα στο Αιγαίο".
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία LAND ART PRODUCTIONS έχει αναλάβει για λογαριασμό των συμπαραγωγών OTE TV και της κ. Ασμενιάδου Ιωάννας, την εκτέλεση της συγκεκριμένης παραγωγής.
Πρόκειται για μια ιστορική ταινία, με θέμα τη δημιουργία της πόλης του Λακκιού, από τους Ιταλούς την δεκαετία του 1930 και την ιστορία της, από τότε μέχρι σήμερα.

Σημαντικό μέρος της ιστορίας της πόλης του Λακκιού, έχει διαδραματιστεί σε κτήρια που σήμερα βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, και συγκεκριμένα στα κτήρια που βρίσκονται στην πρώην ιταλική βάση G. Rossetti στα Λέπιδα, καθώς και στο κτήριο του Νοσοκομείου στο Λακκί.

Το συνεργείο κινηματογράφησης αποτελείται από 4 άτομα (σκηνοθέτη, Διευθυντή φωτογραφίας, αφηγητή και εικονολήπτη) και θα χρειαστεί πρόσβαση στα συγκεκριμένα κτήρια συνολικής διάρκειας 16 ωρών, εντός τεσσάρων ημερών (μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016).

Για το λόγο αυτό η εταιρεία παραγωγής ζήτησε έγγραφη άδεια από το Δ.Σ. του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, η οποία ήδη εγκρίθηκε, με την προϋπόθεση να μην κινηματογραφηθούν ή φωτογραφηθούν ασθενείς του Νοσοκομείου.

Τέλος, το συνεργείο κινηματογράφησης θα συνοδεύεται από υπάλληλο του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.

Πηγή: lerosnews.gr