Ν. Σαντορινιός: «Βάλαμε ψηλά τον πήχη και διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες. Τα σχολεία άνοιξαν με δασκάλους και βιβλία σε όλες τις τάξεις»

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σήμερα, παρέστη στον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στο 4ο Γενικό Λύκειο και στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισκέφθηκε και συζήτησε με τον Διευθυντή και το προσωπικό των γραφείων της Β/βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Συνάντηση, επίσης, έλαβε χώρα μεταξύ του Νεκτάριου Σαντορινιού και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους, τους Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Μήνυμα Νεκτάριου Σαντορινιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Καλωσορίζω την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δωδεκανήσου και εύχομαι από καρδιάς να είναι γεμάτη από ουσιαστική γνώση και χαρούμενες στιγμές.

Φέτος το πρώτο κουδούνι της χρονιάς βρίσκει τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχτούν στους κόλπους τους, τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, με δασκάλους και βιβλία σε όλες τις τάξεις, προϋποθέσεις που όμως δεν ήταν δεδομένες τις προηγούμενες χρονιές.

Σήμερα, όλα δείχνουν ότι, μετά από 35 χρόνια, έγιναν τα αυτονόητα: Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε, οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές είναι στις αίθουσες, άνοιξαν όλα τα σχολεία χωρίς προβλήματα και τα βιβλία περιμένουν ήδη τα παιδιά. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έθεσαν σαν προτεραιότητά τους την ομαλή λειτουργία των σχολείων και το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο: γενίκευση του Ολοήμερου Σχολείου, λειτουργία 7000 μαθητικών βιβλιοθηκών, εξασφάλιση πιστώσεων για 20.800 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις από ποτέ.

Προσδοκία όλων μας είναι η Δημόσια Παιδεία να ξανακερδίσει το κύρος που της αναλογεί και να δοθούν όλα τα εφόδια και οι ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, για ουσιαστική πρόοδο. Ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης, η προάσπιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και οι προωθητικές παιδαγωγικές τομές στην εκπαίδευση, συνιστούν για μας απαράβατες αξίες, σύμφωνα με τις οποίες θα κινηθούμε για την περαιτέρω στήριξη της Παιδείας.

Σήμερα, αρχίζει ένα όμορφο ταξίδι στην γνώση, γεμάτο νέες προσδοκίες. Με την σκέψη να είναι ομαλή και παραγωγική αυτή η νέα σχολική χρονιά, εύχομαι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και έμπνευση.