Aκυρώθηκαν οι δύο από τις τρεις πτήσεις από την Ιορδανία προς τη Ρόδο

Aκυρώθηκαν οι δύο από τις  τρεις πτήσεις από την Ιορδανία προς τη Ρόδο

Aκυρώθηκαν οι δύο από τις τρεις πτήσεις από την Ιορδανία προς τη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1765 ΦΟΡΕΣ

Λόγω εμποδίων στην έκδοση visa

Ακυρώθηκαν τελικά οι δύο από τις τρεις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να έρθουν απευθείας στη Ρόδο από την Ιορδανία μέσα στο Σεπτέμβριο καθώς οι Ελληνικές προξενικές αρχές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην έκδοση visa.

Η μόνη πτήση που ήρθε κανονικά στη Ρόδο ήταν αυτή της Κυριακής με την οποία έφρασαν στο νησί μας 98 Ιορδανοί τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστή η προσπάθεια για σύνδεση του Αμμάν με τη Ρόδο, και ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν πτήσεις προς το νησί μας, είχαν εκφράσει ενδιαφέρον πάνω από 500 άτομα.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστούν τα εμπόδια με αποτέλεσμα οι πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν στις 12 και στις 16 Σεπτεμβρίου να ακυρωθούν οριστικά.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο υπεύθυνος του πρακτορείου Pelos Travel που ασχολήθηκε με το άνοιγμα της γραμμής, Αυγερινός Παπασάββας, μεγάλος αριθμός Ιορδανών δεν πρόλαβε να εξυπηρετηθεί λόγω των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν με τη λειτουργία των προξενικών αρχών οι οποίες είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν το κοινό χωρίς την απαραίτητη στελέχωση.

Ενδεικτικό της εμπλοκής που παρουσιάστηκε ήταν το γεγονός ότι ενώ υπέβαλε αίτημα να έρθει στη Ρόδο τετραμελής οικογένεια, χορηγήθηκε visa μόνο στον πατέρα και στο ένα παιδί και όχι στη μητέρα με το δεύτερο παιδί.

Πάντως ο κ. Παπασάββας υπογράμμισε ότι πέρα από τους 98 Ιορδανούς που ήρθαν απευθείας στη Ρόδο ήρθαν και άλλοι 22 μέσω Αθήνας. Όλοι τους είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης και επέλεξαν να μείνουν σε ξενοδοχεία πολυτελείας ανάμεσα στα οποία το rodos palace, τo atrium platinum, το palladium κ.α. Μάλιστα δήλωσαν ότι όλοι είναι εντυπωσιασμένοι και θα ήθελαν να έρθουν και πάλι στη Ρόδο.

Πρόβλημα και από το Ιράν
Σύμφωνα με τον ίδιο αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με την αγορά του Ιράν. Ενώ δηλαδή υπάρχει ενδιαφέρον για ταξίδια προς τη Ρόδο εντούτοις οι προξενικές αρχές αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασάββα, πριν από καιρό είχε οργανωθεί πρόγραμμα για τρεις πτήσεις από Τεχεράνη απευθείας προς Ρόδο όμως δεν υπήρξε καμία βοήθεια από το προξενείο και έτσι οι πτήσεις έγιναν προς Ιταλία και Κύπρο χώρες για τις οποίες εκδόθηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει τουριστικό γραφείο στην Τεχεράνη το οποίο μπορεί να στέλνει στη Ρόδο τρεις πτήσεις την εβδομάδα, με ποιοτικούς τουρίστες που επιλέγουν πεντάστερα ξενοδοχεία.

Μάλιστα οι πτήσεις των Ιρανών ξεκινούν από το Μάρτιο μήνα.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή για τις δύο αυτές αγορές ο κ. Παπασάββας ζητά την παρέμβαση των βουλευτών μας και της περιφέρειας ώστε να στελεχωθούν τα προξενεία μας με κατάλληλο προσωπικό.

Ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα μεγάλο όπως είπε, τόσο από τις δύο αυτές χώρες όσο και από τη Σαουδική Αραβία, αλλά αν δεν υπάρξει ουσιαστική βοήθεια τότε δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία προσπάθεια.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου