Ρόδος: Το «μαύρο κουτί» και η προσπάθεια ανασύνταξης

Ρόδος: Το «μαύρο κουτί» και η προσπάθεια ανασύνταξης

Ρόδος: Το «μαύρο κουτί» και η προσπάθεια ανασύνταξης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Τα αίτια της οδυνηρής πρεμιέρας με την Κηφισιά προσπάθησαν να αναλύσουν χθες με ψυχραιμία οι άνθρωποι των «ελαφιών»

Μέρα αυτοκριτικής και προσπάθειας αποκωδικοποίησης του «μαύρου κουτιού» της οδυνηρής πρεμιέρας με την Κηφισιά στο Δημοτικό Στάδιο, ήταν η χθεσινή για τους ανθρώπους της Ρόδου.

Τα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» των «ελαφιών» είναι ανάμεικτα μετά την ήττα με 4-1 την περασμένη Κυριακή, καθώς πλάι στην παραδοχή πως η ομάδα «κουβάλησε» και έως ενός σημείου πλήρωσε, τα προβλήματα της περιόδου της προετοιμασίας, τοποθετήθηκε η διαπίστωση πως ακόμα και ανέτοιμη, ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο αρετές και μέχρι τη στιγμή που «στράβωσε» το ματς, είχε μία καλή παρουσία που αν «ντυνόταν» με λίγη τύχη και στοιχειώδη ευστοχία, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

Μέχρι το 32’, οπότε η Κηφισιά προηγήθηκε, η Ρόδος είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε, κατέγραψε ένα χαμένο πέναλτι και δύο τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες, ενώ δεν απειλήθηκε παρά μόνο ελάχιστα.

Εν ολίγοις, η εικόνα της ήταν καλύτερη ακόμα κι απ’ αυτή που περίμεναν οι άνθρωποί της. Στον αντίποδα όμως, δέχθηκε με αδιανόητη ευκολία δύο καθοριστικά γκολ από στημένες φάσεις (το δεύτερο στο 47’), δεν είχε τις δυνάμεις και τις λύσεις να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της όταν μείωσε με πέναλτι του Τάντιτς στο 74’, δεν βρήκε διάρκεια στο ρυθμό της και έδειξε να στερείται τουλάχιστον δύο τριών επιλογών-«ενέσεων» εμπειρίας και ποιότητας.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ρόδος με την έγκαιρη στελέχωση του ρόστερ, οι αργοί ρυθμοί στη λήψη διοικητικών αποφάσεων που δημιούργησαν κλίμα ανασφάλειας, η σύγχυση με τους στόχους, η αναστάτωση που προκάλεσε μέσα στην εβδομάδα πρωταθλήματος η αποχώρηση του προπονητή Σάββα Ορφανίδη, οι αναποδιές με την αποχή του Γιώργου Δελαπόρτα, την απουσία του Χρήστου Αμανατίδη και τον τραυματισμό του Παναγιώτη Ατματσίδη (είναι έτοιμος να μπει σε κανονικούς ρυθμούς), καθώς και η άφιξη την τελευταία στιγμή του έμπειρου αμυντικού μέσου Δημήτρη Κωνσταντίνου, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μισό της επανάληψης, όμως δεν ήταν έτοιμος να βοηθήσει, απόλυτα φυσιολογικά, από την αρχή, δεν υπάρχει αμφιβολία πως έπαιξαν το ρόλο τους.

Επιπλέον, κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν και η απουσία προετοιμασίας και «τριβής» μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, τα οποία δίνουν σε μία ομάδα συνοχή και ρυθμό. Την ώρα που η Κηφισιά έδινε αγώνες προετοιμασίας με ομάδες της Football League, τα «ελάφια» κατέγραφαν στο ενεργητικό τους μόλις και μετά βίας …ενάμιση φιλικό, οπότε το να εμφανίζονταν έτοιμα και απόλυτα «συντονισμένα» με τις απαιτήσεις μίας πρεμιέρας, θα οδηγούσε την κοινή ποδοσφαιρική λογική, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετώπισαν, σε… «χαρακίρι».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ρόδου Δημήτρης Γκάιδας, απέδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την προσπάθειά τους και για την καλή εικόνα τους σε απροσδόκητα μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, δεν δίστασε όμως να αναγνωρίσει πως για να εμφανίσει η ομάδα τον πραγματικό εαυτό της, θα απαιτηθεί χρόνος και υπομονή. Με τις κατάλληλες κινήσεις, με ηρεμία και με πολλή δουλειά, ο ίδιος εκτιμά πως σε τέσσερις πέντε αγωνιστικές η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη.

Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου. Για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στην Κηφισιά, το πρόγραμμα προέβλεπε χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι δούλεψαν ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής.

Η Ρόδος στρέφει την προσοχή της στο εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι που την περιμένει στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη, ελπίζοντας πως θα σταθεί ανταγωνιστικά και θα πετύχει αυτό που στην παρούσα φάση, οι περισσότεροι περιγράφουν ως «θαύμα».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.