Χορωδία  μικτών φωνών  του Συλλόγου Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ. «Ανοιχτή ανθρώπινη αγκαλιά»

Είναι αλήθεια πως πολλοί θα ήθελαν να τραγουδούν σε μια Χορωδία. Και θα τους ήταν ευκολότερο να  αποφασίσουν να το κάνουν, αν η Χορωδία που θα τους υποδεχόταν λειτουργούσε όχι μόνο με μουσικά ποιοτικό τρόπο, αλλά και με φιλοσοφία που να αποσκοπεί στην ψυχολογική απελευθέρωση και ενθάρρυνση του κάθε ατόμου που συμμετέχει.

Συνήθως όμως  ένα συναίσθημα «φόβου» ή «ανασφάλειας» αναστέλλει και εμποδίζει τους υποψήφιους Χορωδούς,  να πάρουν θετική  απόφαση και να ξεκινήσουν σε μια Χορωδία. Κι’ αυτό γιατί άλλες εντυπώσεις έχουν για το χορωδιακό τραγούδι .   

Νομίζουν πως η συμμετοχή σε μια Χορωδία απαιτεί σώνει και καλά εξαιρετική φωνή και φυσικά κάποιες γνώσεις μουσικής. Όχι βέβαια. Γι’ αυτό υπάρχει ο δάσκαλος στη Χορωδία. Για να φέρει τις φωνές σε ένα τέτοιο επίπεδο που τα ίδια τα μέλη της, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να εκπλήσσονται και από την απόδοση της ομάδας.
Όσο για τις βασικές μουσικές γνώσεις που βοηθούν να τραγουδήσουμε με καλύτερη αντίληψη, είναι κάτι που κατακτάται σε βάθος χρόνου, μέσα από την ίδια την πράξη.

Είναι σπουδαίο επίτευγμα και ταιριάζει με αυτό που λέμε «ανθρωπιστική μουσική παιδεία», όταν οι μουσικές ομάδες, επομένως και οι χορωδίες, καταρρίπτουν τον μύθο του «άριστου αισθητικού αποτελέσματος» και την «ασθένεια της τελειομανίας» και υιοθετούν την παιδαγωγική της εμπιστοσύνης στο δυναμικό του κάθε ανθρώπου.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλης μας, λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 8.00μμ έως τις 9.00μμ., η Χορωδία Μικτών Φωνών (ενηλίκων) του Συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ, «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά», η οποία κάνει επιτυχημένες προσπάθειες να πραγματώσει κάθε φορά ,όσα διαβάστηκαν παραπάνω.

Αυτοί που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Χορωδίας «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά», μπορούν να έρθουν κατ’ ευθείαν στην πρόβα της Χορωδίας!
Πληροφορίες μπορείτε να  παίρνετε από τον διδάσκοντα στη Χορωδία κύριο Γιώργο Σακελλαρίδη,  στο τηλέφωνο 697 6968055, ή από την πρόεδρο του συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ κυρία Ευαγγελία Γαλανού, στο τηλέφωνο 6936 720305.