Αύριο οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Μία γιορτή αγώνα αλλά και ψυχαγωγίας εξακολουθεί να είναι το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και φέτος συμπληρώνει τα 42 του χρόνια ενώ στη Ρόδο γίνεται 40!

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει φέτος αλλά και για το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Μαρία Γκιτάκου, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ρόδου της ΚΝΕ και ο Κυριάκος Φυλακούρης μέλος του.

Κατά τη συνέντευξη στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, τόνισαν:
«Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι   ανέργων,   κάθε   νέου   που   ονειρεύεται, αγωνιά   για   το   μέλλον   και   διεκδικεί   μία καλύτερη   ζωή.   Το  Φεστιβάλ   μας   αποτελεί συνάντηση   αγώνα,   διασκέδασης, ψυχαγωγίας!  

Οι   αθλητικές  εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ,   οι   συναυλίες   του,   τα μουσικό θεατρικά   αφιερώματα,   η   ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις,   οι   δεκάδες   συλλογικές δραστηριότητες   για   μικρούς   και   μεγάλους είναι   μερικά   από   τα   κομμάτια   που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει   νέο   γιατί   απέναντι   στο   σημερινό   γερασμένο   εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την   επαναστατική   ανατροπή   του   καπιταλισμού   και   την   οικοδόμηση   της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη   νίκη,   την   κατάργηση   της   εκμετάλλευσης   ανθρώπου   από   άνθρωπο!

Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον  για  το  οποίο   παλεύουμε!  Στήνεται με το  μεράκι, την  συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι  χιλιάδες  νέοι που το κάνουν  γνωστό  με όλους τους  τρόπους  όπου  ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.
Καλούμε τον λαό και τη νεολαία του νησιού να έρθει μαζί μας  στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το   σημερινό   καπιταλιστικό   σύστημα   δεν   έχει   τίποτα   να   προσφέρει.   Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί: αυτά γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αποδείχτηκε   ότι   αυτό   που   έχει   ανάγκη   και   συμφέρει   την   πλειοψηφία   της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με στόχο να γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο: την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους».

Ιδιαίτερα στάθηκαν σε δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις για το νησί που θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Φεστιβάλ:

Η μία αφορά τη συμπλήρωση 40 χρόνων Φεστιβάλ στο νησί μας, που δημιουργήθηκε με μεράκι από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συλλέγοντας υλικό, που αναδεικνύει τη διαχρονικότητα των Φεστιβάλ μας και την αντοχή τους στον χρόνο.
Η δεύτερη αφορά την μεγάλη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων το 1982. Είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση καθώς αποτελεί παράδειγμα αγώνα τόσο για τους σημερινούς ξενοδοχοϋπάλληλους που ματώνουν στα ξενοδοχεία όσο και για ολόκληρο το νησί μας. »

TO    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
20.00  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ΤΩΝ   ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ   ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ   ΑΛΕΚΟΥ ΔΡΑΚΟΥ. ΜΕ ΤΟΥΣ:  ΑΛΕΚΟ ΔΡΑΚΟ (ΚΙΘΑΡΑ/ΤΡΑΓΟΥΔΙ)          
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΤΣΗΣ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ)         
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΣΑΗΣ (ΜΠΑΣΟ)          
ΝΙΚΗ ΑΣΜΑΝΗ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)          
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ)

20.45 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
21.00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ:   ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΣΩΤΗ. ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
21.45 «ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ…». ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ
22.15 ΛΑΪΚΟ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ:         
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΥΙΟΣ (ΛΥΡΑ/ΤΡΑΓΟΥΔΙ)         
ΣΥΜΙΞΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΛΑΟΥΤΟ)         
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ (ΚΙΘΑΡΑ)         
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ (ΚΡΟΥΣΤΑ)

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟ 1982
• ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
• ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΔΣΕ
• ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ
ΑΚΟΜΑ:  ΜΠΑΡ   /   ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ   /   ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ   ΤΗΣ   ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ