Δεν θα εξυπηρετούν 8 ξενοδοχεία της Ρόδου οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Θα σταματήσουν στο εξής να εξυπηρετούν συγκεκριμένα ξενοδοχεία της Ρόδου οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, καθώς όπως επισημαίνουν στην προσπάθειά τους να εισέλθουν και να εξέλθουν από αυτά δημιουργούνται φθορές είτε στα οχήματα είτε στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

 

Μάλιστα χτες ανακοίνωσαν την απόφασή τους και στα ξενοδοχεία του νησιού που ανέρχονται σε οχτώ ενώ ενημέρωσαν για την απόφασή τους αυτή τόσο τα τουριστικά γραφεία και την ένωση ξενοδόχων όσο και τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Πάντως όπως επισημαίνει το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων «Ο Κολοσσός» αν τα τουριστικά γραφεία, η ένωση ξενοδόχων και τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία επιμείνουν να εξυπηρετούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες τότε τους καθιστά υπεύθυνους για όποιες σωματικές ή υλικές ζημιές σημειωθούν.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι στο εξής οι συνάδελφοι οδηγοί-μέλη του Σωματείου μας δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες για το λόγο ότι σημειώνονται δυσάρεστα συμβάντα (υλικές φθορές των οχημάτων και του περιβάλλοντος χώρου) σε πάρα πολλά ξενοδοχεία του νησιού. Παρακάτω σας επισημαίνουμε τα σημαντικότερα:

Στο ξενοδοχείο IALYSSOS BAY, κάθε φορά που κάποιο λεωφορείο μπαίνει στο χώρο της μονάδας, προκαλούνται σημαντικές φθορές από τα κλαδιά και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα του ξενοδοχείου.

Στο ξενοδοχείο SUNSHINE είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο να μπει και να βγει λεωφορείο, λόγω της μεγάλης στενότητας της εισόδου, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλές φορές υλικές ζημιές, τόσο στο όχημα όσο και στην είσοδο και το πάρκινγκ, ενώ η επιχείρηση έχει ζητήσει πρόσφατα αποζημίωση από συνάδελφο οδηγό ποσού 600 ευρώ.

Στο ξενοδοχείο LISA, εξαιτίας της διπλής διέλευσης του δρόμου και της απότομης στροφής, κάθε φορά που το λεωφορείο σταματά στο δρόμο έξω από το ξενοδοχείο για φορτοεκφόρτωση, γίνεται παρακώλυση της κυκλοφορίας και δημιουργία διενέξεων μεταξύ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και των οδηγών των παρερχόμενων οχημάτων. Έχουν ήδη σημειωθεί υλικές ζημιές στο παρελθόν αλλά και τώρα σε πούλμαν και σε Ι.Χ., ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν και ατυχήματα σωματικής βλάβης τόσο στους επισκέπτες όσο και στους πεζούς.

Επιπλέον οι συνάδελφοι οδηγοί εγκαλούνται από το τουριστικό πρακτορείο και τον υπεύθυνο του γκαράζ σχετικά με τις αιτίες των φθορών των οχημάτων.

Στο ξενοδοχείο LINDOS ROYAL λόγω στενότητας της διέλευσης προς αυτό, δεν χωρά να περάσει ούτε πεζός, ούτε δίτροχο στην είσοδο, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αρκετές φορές υλικές ζημιές. Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς στο λεωφορείο, να μην μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα.

Στο ξενοδοχείο PEFKOS BEACH έχουν σημειωθεί πάρα πολλές φορές υλικές φθορές στα λεωφορεία λόγω των στροφών προς τη μονάδα και της στενότητας της εισόδου.

Στο ξενοδοχείο ELENA CHRISTINA δημιουργούνται υλικές ζημιές στα λεωφορεία και στην είσοδο λόγω στενότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι στο εξής και για τους λόγους που καταγράφουμε δεν θα μπορούμε να εξυπηρετούμε τα παραπάνω ξενοδοχεία. Σε περίπτωση που επιμένετε Τουριστικά Γραφεία, Ένωση Πρακτόρων, Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και ξενοδοχειακές μονάδες να εξυπηρετούμε τα ξενοδοχεία μ’ αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο, σας καθιστούμε υπεύθυνους τόσο για οποιαδήποτε τυχόν υλική ή σωματική βλάβη δημιουργηθεί.

Εάν επιθυμείτε σχετική ενημέρωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σωματείο μας, στα παραπάνω τηλέφωνα.

Για τη διοίκηση
Ο πρόεδρος
ΜΑΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο γεν. γραμματέας
ΣΚΟΥΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ».