Ροδίτες αρχιτέκτονες σε  συνέδριο στην Τουρκία

Το ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου έχει υπογράψει πρωτόκολλο με το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων Τουρκίας – Τμ. Μούγλων με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικής, επαγγελματικής και  πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων, καθώς και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των μελών τους. Τη δράση αυτή στηρίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Μια φορά ετησίως πραγματοποιείται εναλλάξ μια τεχνική συνάντηση στα όρια αρμοδιότητας ενός εκ των δύο πλευρών.  Φέτος η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στην πόλη Bodrum της Τουρκίας από 23 – 25 Σεπτεμβρίου με θέμα : «Αρχιτεκτονική του εφήμερου» , προσφυγικά καταλύματα , νομαδική αρχιτεκτονική, κατασκευές έκτακτης ανάγκης , προσωρινές κατασκευές.

Το πρόγραμμα της συνάντησης προβλέπει τα ακόλουθα:
1. Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι με 4 τετραμελείς μικτές ομάδες οι οποίες θα επεξεργαστούν θέματα που προτάθηκαν από τον Δήμο του Bodrum.

2. Εργαστήρι κινηματογραφικού ντοκυμαντέρ από μια μικτή τετραμελή ομάδα, η οποία θα ασχοληθεί με την παραγωγή ενός κινηματογραφικού ντοκυμαντέρ που θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Η Ελληνική αποστολή που μετέχει στα εργαστήρια αναχώρησε την Παρασκευή  16/09/2016. Αποτελείται από τους  συναδέλφους Μαρουλλάκη Γιάννη, Γαλάζιου Θεοδώρα,  Στριγκλόγιαννη Σέργιο , Φραντζή Ειρήνη, Κάζα Κατερίνα, Σωτηράκη Ξανθή, Σακελλαροπούλου Πέγκυ , Κουρεπίνη Κέλυ , Τρικοίλη Μαρία, και τις τελειόφοιτες φοιτήτριες αρχιτεκτονικής Σπυρίδη Σεβαστή , Ζορπαλά Χρυσάνθη.

3. Την Παρασκευή 23/09 θα  γίνουν οι εναρκτήριες ομιλίες, και τα εγκαίνια έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου.

4. Το Σάββατο 24/09 θα πραγματοποιηθούν:
- Εισηγήσεις με ομιλητές ακαδημαϊκούς από τις δύο χώρες, από την πλευρά του ΤΕΕ Δωδεκανήσου θα είναι ο  καθηγητής  του ΑΠΘ  Τσινίκας Νικόλαος
 -  οι παρουσιάσεις των εργασιών του Αρχιτεκτονικού Εργαστηρίου και του ντοκυμαντέρ.

5.Την Κυριακή 25/09 εκπαιδευτική εκδρομή σε χώρους αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος

“Η συμμετοχή στη δράση αυτή αποτελεί πολύτιμη εμπειρία, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους  και συμβάλει στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών μας. Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πιστεύοντας στα πολύπλευρα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίησή της, συνεχίζει την ενεργό στήριξή της”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης.