Προφυλακίστηκε ο 33χρονος για τα χασισόδενδρα στη Μαλώνα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που φρόντιζε φυτεία δενδρυλλίων που κατείχε σε δύσβατη περιοχή της Μαλώνας!

Όπως είναι γνωστό, ο 33χρονος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης ως υπότροπος, και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά για αυτό και ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ως και την λήψη αίματος για τις ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις που αποδεικνύουν την εξάρτησή του και τη χρήση ναρκωτικών.

Ο 33χρονος είπε πως κάνει χρήση κάνναβης από το 2005 και ηρωίνης από το 2012. Αποφάσισε λοιπόν να σταματήσει την ηρωίνη και καθώς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει πρόγραμμα στο ΟΚΑΝΑ καθώς θα έχανε τη δουλειά του, αποφάσισε να καλλιεργήσει τα δενδρύλλια για αποκλειστικά δική του χρήση.

 Ο ίδιος τόνισε πως εργάζεται σε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια του (έχει και δύο ανήλικα παιδιά) ενώ το ίδιο σκληρά εργάζεται και η σύζυγος του.

Όπως ο 33χρονος είπε εάν διακινούσε ναρκωτικά δεν θα είχε αυτή την οικονομική κατάσταση, αλλά παράλληλα θα εντοπίζονταν και άλλες ποσότητες στην κατοχή του κατά τον έλεγχο των αστυνομικών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 33χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, στοχευμένων δράσεων και διερεύνησης στοιχείων εντόπισαν επιμελώς περιφραγμένη φυτεία κάνναβης ανεπτυγμένη σε δύσβατο σημείο στην «Κοιλάδα» Μαλώνας και αποτελούμενη από 16 φυτά που έφταναν σε ύψος τα 4 μέτρα.

Άμεσα, η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική αστυνομική επιτήρηση και στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 το μεσημέρι διαπιστώθηκε η παρουσία του 33χρονου στο χώρο της φυτείας, όπου και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που προέβαινε σε καλλιεργητικές εργασίες.

Ακλούθησε επιτόπια έρευνα κατά την όποια βρέθηκαν:
• Δεκαέξι -16- δενδρύλλια κάνναβης, σε φάση πλήρους ανάπτυξης και ανθοφορίας

• Δώδεκα -12- αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης
• Αποξηραμένα φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης βάρους -1- κιλού και -860- γραμμαρίων

• Καλλιεργητικός εξοπλισμός που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, κηπουρικά εργαλεία, λίπασμα, προστατευτικό πλέγμα, σωλήνες ποτίσματος, πλαστικά δοχεία μεταφοράς νερού – ψεκασμού και δοσομετρητές
Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο και το σπίτι του δράστη βρέθηκαν:

• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
• Μαχαίρι με λάμα μήκους -10- εκατοστών
• Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος
• Κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, μαζί με 42 φυσίγγια

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζωθήκαν και μαζί με τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.