Κίνδυνος θάνατος ο δρόμος  Τσαΐρι-Αεροδρομίου

Την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων, για τον πιο... φονικό ίσως δρόμο στο νησί της Ρόδου, ζητά με ανοιχτή επιστολή του στη «Ροδιακή», ο συμπατριώτης μας κος Νικήτας Νικηταράς, κάτοικος της περιοχής Παστίδας.

Πρόκειται για το οδικό κομμάτι που βρίσκεται επί της οδού «Τσαΐρι – Αεροδρόμιο» στην έξοδο από τον οικισμό της Παστίδας, στο οποίο έχουν γίνει πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Στην επιστολή του, προς κάθε αρμόδιο  του τόπου μας, ο κ. Νικηταράς αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Ζούμε και αναπνέουμε με τη βοήθεια του Θεού, στον οικισμό «Κήποι Παστίδας», ο οποίος σήμερα είναι πλέον ένα μικρό χωριουδάκι με 300 περίπου οικογένειες, που διαμένουν συνολικά 500 συμπατριώτες μας.

Η τοποθεσία αυτή, έχει ένα δρομάκι που εισέρχονται και εξέρχονται οι κάτοικοι και όχι μόνο που βρίσκονται στον οικισμό, από τη λεωφόρο που είναι ένας πολύ επικίνδυνος κόμβος. Καρμανιόλα είναι στην κυριολεξία αφού οι κινήσεις των οχημάτων ξεπερνούν τις 3000 περίπου καθημερινά.
Πρόσφατα (20/9) σχεδόν απέναντι στον Κόμβο αυτόν, έγινε άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα! Ένα ακόμα εκκλησάκι θα κτιστεί στον δρόμο αυτό συμπληρώνοντας τα άλλα 4 που υπάρχουν.
Μέχρι πότε άραγε;

Αξιότιμοι κύριοι, της Περιφέρειας, των Υπουργείων, του Δήμου ή δεν ξέρω τίνος άλλου φορέα, πείτε μας, πότε επιτέλους θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ;

Δήμαρχοι, βουλευτές, περιφερειάρχες, κοινοτάρχες, κάντε κάτι.
Δεκαετίες τώρα δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση. Κι ας έχει βαφτεί με αίμα η άσφαλτος τόσες φορές.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να γίνει και άμεσα διαδικασία κατασκευής νέας εξόδου και εισόδου στον οικισμό. Το συντομότερο δυνατό μάλιστα.  Είναι ανάγκη να γίνει ειδική σήμανση στο σημείο, τόσο για τη μέρα όσο και τη νύχτα. Έτσι και μόνο έτσι θα αποφύγουμε νέους θανάτους και νέο πόνο.
Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα βέβαια σε αυτό τον οικισμό που θα πρέπει να φτιαχτούν και μάλιστα γρήγορα.
1) Η επάρκεια του νερού. Τον Αύγουστο, είπαμε το νερό νεράκι και ήρθαμε πολλές φορές σε δύσκολη θέση.
2) Οι δρόμοι εντός του οικισμού είναι σε κακό χάλι
3) Δεν υπάρχει σωστός φωτισμός
4) Δεν υπάρχει δυνατότητα σωστής λήψης σήματος τηλεόρασης.
5) Δεν υπάρχει μια στάση λεωφορείου.
Αξιότιμοι κύριοι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ μας:
Δεν είμαστε παρακατιανοί. Δεν είμαστε πολίτες άλλης κατηγορίας εμείς. Περιμένουμε άμεσο ενδιαφέρον από όλους σας: Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμο και Κοινότητα».