Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι των Ιπποτών (βίντεο)

Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι των Ιπποτών (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 533 ΦΟΡΕΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2016 / Rhodes International Festival 2016

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, το οποίο πραγματοποιήθηκε, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο Παλάτι των Ιπποτών, στην ιστορική Μεσαιωνική Πόλη, η οποία έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.

Σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρουσιασθεί στο φεστιβάλ, το οποίο επικεντρώνεται στην κλασική μουσική, την όπερα, την τζαζ και τον χορό σε ένα συνδυασμό με πρωτοποριακά cross over μουσικά σχήματα και show που εντυπωσιάζουν.

Το φεστιβάλ έχει χαρακτηρισθεί ως “μίνι” Φεστιβάλ Αθηνών, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, κερδίζοντας με εξαιρετικά σχόλια την υποστήριξη των ΜΜΕ και προσελκύοντας κάθε χρόνο το φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινό του φεστιβάλ αποτελείται κατά 60% περίπου από ξένους επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο!

Η ενίσχυση του Πολιτιστικού Τουρισμού μαζί με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ένας από τους αρχικούς στόχους του φεστιβάλ που έχει επιτευχθεί με μεγάλη επιτυχία.
Τιμώμενη χώρα για το 2016, στο πλαίσιο του έτους “Ελληνορωσικής Φιλίας”, ήταν η Ρωσία, με επίτιμο καλεσμένο στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στις 6 Σεπτεμβρίου, τον διακεκριμένο Ρώσο πιανίστα Vadim Palmov.

Ακολούθησαν ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες με διεθνή ακτινοβολία σε ένα πρόγραμμα Iσπανών και λατινοαμερικανών συνθετών, ο ταλαντούχος Έλληνας συνθέτης, πιανίστας και ουτίστας Αλέκος Βρέτος με το κουαρτέτο του σε ένα κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής και την μουσική σκυτάλη πήραν οι “Fortissimo”, το δημοφιλές γυναικείο ηλεκτρικό κουαρτέτο, σε ένα «εκρηκτικό» σόου, με κινηματογραφική μουσική και διεθνείς επιτυχίες της ροκ, ποπ, λάτιν μουσικής σκηνής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2016, το οποίο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε προσέλευση θεατών που «πλημμύρισαν» το Παλά́τι του Μεγάλου Μαγί́στρου, πραγματοποιήθηκε υπό την Καλλιτεχνική και Γεν. Δ/νση της Συμβούλου Διαχείρισης Πολιτισμού κ. Πηνελόπης Σερδάρη, υπό την αιγίδα του Υπουργεί́ου Πολιτισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Οργανώ́θηκε από τον μη κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Οργανισμό για την διά́δοση των Τεχνώ́ν και του Ελληνικού Πολιτισμού́, «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου» και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του οργανισμού “Ρόδος 2021 υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου στηρίζει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Ρόδου και συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του πολιτιστικού της προφίλ.
Χορηγοί φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel, Cosmopolitan Hotel, Rodos Palace
Χορηγοί επικοινωνίας:Εφημερίδα Ροδιακή,Rhodes on line, Λυχνάρι FM
Χορηγία-θεματική πλαισίωση: “Μεσαιωνικό Ρόδο”
Χορηγοί: “ Yachting Club Cafe”, ΝΕ Νεανική Επιχειρηματικότητα

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο