Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για θέματα των νησιών

Την Τρίτη 21/9, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Φραγκούλης είχε πολύωρη συνάντηση  στη Ρόδο με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και πρόεδρο της Οικονομικής  Επιτροπής, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Έγινε μια λεπτομερής αλληλοενημέρωση στα τρέχοντα θέματα της παροικίας και στα προβλήματα των νησιών μας, που επηρεάζουν άμεσα τους απανταχού συμπατριώτες μας καθώς και μια  ιδιαίτερη αναφορά στο σοβαρότατο πρόβλημα της απασχόλησης των ανέργων στον πρωτογενή Τομέα στα νησιά μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στην ανάληψη  ενεργειών αξιοποίησης συμπερασμάτων της ημερίδας «Ο Πρωτογενής τομέας πυλώνας ανάπτυξης της βιώσιμης οικονομίας των μικρών νησιών», που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων. 

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη ενασχόλησης των κατοίκων του νησιού μας με την καλλιέργεια της γης, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της υδροπονίας,  λόγω και της μεγάλης λειψυδρίας, θέμα για το οποίο ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε ότι πρέπει να εξεταστεί άμεσα και δραστικά.

Για το σοβαρότατο πρόβλημα της σύνδεσης των νησιών μας με τον Πειραιά, ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας σε συνεργασία με τα Δωδεκανησιακά παροικιακά σωματεία, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αιτήματα των Δήμων των νησιών μας και να αναληφθούν ενέργειες για την ικανοποίησή τους.

Έγινε αναφορά στην ανάγκη κατασκευής βιβλιοθήκης στη Δωδεκανησιακή Εστία στον Πειραιά, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο μέρος του αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος», τα αρχεία της Δωδεκανησιακής Λαογραφικής και Ιστορικής Εταιρείας (Δ.Ι.Λ.Ε.) και της Εταιρείας Καρπαθιακών Μελετών καθώς και μεγάλος αριθμός Δωδεκανησιακών εκδόσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ιδιαίτερα και προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας του κ. Φραγκούλη της Κάσου, όπως η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του σφαγείου και του ελέγχου και επισκευής του κτιρίου του Γυμνασίου του νησιού.