Προχωρούν τρεις μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Κω

Τρεις σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις, έχουν δρομολογηθεί στα Δωδεκάνησα για τους επόμενους μήνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται κι άλλες για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι τρεις επενδύσεις που έγιναν γνωστές, αφορούν στην κατασκευή ξενοδοχείου από την Atlantica στη Ρόδο, τον εκσυγχρονισμό και επέκταση της μονάδος του Club Mediterranee στην Κω και,  την ανακατασκευή του Colossos Beach στο Φαληράκι.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οσονούπω θα ανακοινωθεί και η πώληση του “Καψής” σε ροδίτη επιχειρηματία, που έχει σκοπό να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες, έτσι ώστε το ξενοδοχείο να λειτουργήσει τη νέα σεζόν.
Μικρότερης έκτασης επενδύσεις και ανακατατάξεις θα πρέπει επίσης να αναμένονται τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω, στο πλαίσιο της κινητικότητας που αναπτύσσεται.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση που συνυπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ήρθησαν τα προβλήματα που υπήρχαν για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης της Club Mediterranee στην περιοχή Κέφαλος στην Κω, που αφορά στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας που παραμένει κλειστή περίπου 4 χρόνια.

Με την απόφαση των δύο αναπληρωτών υπουργών εγκρίθηκε η παραχώρηση στη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα δύο δημόσιων εκτάσεων, περίπου 2 στρεμμάτων, έναντι του ποσού των 547.377 ευρώ.

Είχε προηγηθεί έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο πιστοποιούσε ότι οι εν λόγω εκτάσεις που βρίσκονται εντός του οικοπέδου της Club Mediterranee και πρόκειται για παλιά ρέματα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Επιπλέον, στη σχετική απόφαση τίθεται ως όρος η πραγματοποίηση της επένδυσης εντός τριών ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της Club Mediterranee, που ελέγχεται, πλέον, από τον κινεζικό όμιλο της Fosun International Limited, θα ανέλθει σε 48 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο πολυτελείας θα έχει δυναμικότητα τουλάχιστον 800 κλινών. Εξάλλου, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη ανέγερσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος πολυτελείας Atlantica Dreams Resort του ομίλου Atlantica στη Ρόδο.

Ο κυπριακών συμφερόντων όμιλος διατηρεί στενή συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό της Tui. Ετσι, η νέα μονάδα θα ενταχθεί στην ξενοδοχειακή αλυσίδα της Tui, με την επωνυμία Sensatori. Στην Ελλάδα ο οργανισμός της Τui λειτουργεί άλλο ένα Sensatori, επίσης, μέσω του ομίλου της Αtlantica στην Κρήτη. Συνολικά, ο όμιλος της Αtlantica ελέγχει 29 ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, 10 στην Κύπρο και 4 στην Αίγυπτο.

Το «πράσινο φώς» από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) έλαβε η διπλή επένδυση συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ στη Ρόδο για την ανακατασκευή του Colossos Beach Hotel και τη δημιουργία του ολοκαίνουριου Marvel Luxury Resort & Spa, που ξεκινά άμεσα, εντός του Οκτωβρίου σύμφωνα με δημοσίευμα της Στ. Σούκη στο newmoney.gr.

Η ΕΥΠΑΤΕ, ενέκρινε την άδεια δόμησης, με προχθεσινή ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου, για τα έργα που θα υλοποιηθούν από την Κολοσσός ΑΞΕΤΕ στην Καλλιθέα της Ρόδου και περιλαμβάνουν:

-Καταρχάς το έργο για την ανακατασκευή του Colossos Beach, ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο site του ξενοδοχείου "έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια, μια σημαντική θέση στο ροδιακό τουρισμό".

Το ξενοδοχείο θα μετονομαστεί σε Amada Colossos Resort, 5αστέρων και η ανακατασκευή του θα κοστίσει 45 εκατ. ευρώ, με το χρονοδιάγραμμα να περιλαμβάνει δύο φάσεις, κατά τη διετία 2017- 2018. Η πρώτη φάση των εργασιών ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαϊου του 2017.

Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο θα προσφέρει ένα εύρος επιλογών διαμονής: δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους και deluxe δωμάτια, σουίτες, swim-up rooms & studios και ιδιωτικές βίλλες.

Όλα τα δωμάτια (συνολικά 699) θα διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι, με θέα στο βουνό ή στη θάλασσα. Τα studios διαθέτουν άμεση πρόσβαση σε πισίνα και θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι πέντε βίλλες έχουν ιδιωτική πισίνα, απευθείας θέα στη θάλασσα, ενώ η διαρρύθμισή τους διασφαλίζει την απαραίτητη ιδιωτικότητα των ενοίκων της από το υπόλοιπο συγκρότημα.
Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο θα προσφέρεται για τη διαμονή τόσο οικογενειών με παιδιά, όσο και ζευγαριών.

Το θέρετρο επιπρόσθετα θα προσφέρει «το δικαίωμα ζώνης για όλους» ανεξάρτητα από τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη, ξεκινώντας με ζώνες για οικογενειακή διασκέδαση και καταλήγοντας σε ζώνες ενηλίκων οι οποίοι προτιμούν να είναι πιο απομονωμένοι, προσαρμοσμένες όλες αποκλειστικά στις ανάγκες τους. Θα διαθέτει 3 pool μπαρ, δύο κεντρικά εστιατόρια, 3 θεματικά a la carte εστιατόρια ελληνικής, ιταλικής και ασιατικής κουζίνας, εστιατόριο θαλασσινών, ελληνικό καφενείο, waterpark κ.α..

-Την επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, για το ολοκαίνουριο, επίσης 5άστερο, Marvel Luxury Resort & Spa στην ίδια περιοχή, στην Καλλιθέα της Ρόδου που θα περιλαμβάνει superior, deluxe και δωμάτια εύκολης προσβασιμότητας, bungalows, διώροφα bungalows και σουίτες. Και τα 222 δωμάτια θα διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα.

 Όλα τα ισόγεια bungalows θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πισίνες swim-up, ενώ τέσσερις επιλεγμένες σουίτες θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες – Jacuzzi.

Το resort θα διαθέτει ακόμη τρία μπαρ και τα τέσσερα εστιατόριά και μοναδικό πακέτο παροχών και ανέσεων, γήπεδα τένις και beach volley, παιδική πισίνα και mini-club, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 500 ατόμων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α., ενώ οι πελάτες του θα έχουν επιπλέον πρόσβαση σε μια παραλία 430 μέτρων.

Ο τουριστικός ξενοδοχειακός όμιλος Κολοσσός Α.Ε., με έτος ίδρυσης το 1958, αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες στο νησί της Ρόδου που δραστηριοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο κλάδο, έχοντας πλέον διανύσει μια μακρά πορεία με σημαντικούς σταθμούς, που συνέβαλαν στην εξέλιξη και τη σημερινή της παρουσία στον τουρισμό των Δωδεκανήσων.

Κομβικό ρόλο σε αυτή την πορεία είχε η ανέγερση και λειτουργία του Colossos Beach, στην Καλλιθέα της Ρόδου, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1980, ενώ μία ακόμη ημερομηνία- σταθμός ήταν το 1998, όταν περατώθηκε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου PARK (www.rodospark.gr).