Για 14η χρονιά το συνέδριο «Διάλογος των Πολιτισμών»

Για 14η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Sheraton και φέτος θα έχει ως γενικό θέμα: «Το χάος της πολλαπλότητας: Μία επείγουσα πρόσκληση για Διάλογο».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το φόρουμ της Ρόδου εξελίσσεται αφού, από φέτος, θα έχει “φορτωμένη” ατζέντα ενώ οι εργασίες του θα διαρκέσουν λιγότερες ημέρες.

Επίσης, φέτος θα γίνει παρουσίαση του Ινστιτούτου Έρευνας του παγκόσμιου δημόσιου φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», το οποίο αποτελεί ένα νέο think-tank που θα αναπτύσσει υλοποιήσιμες λύσεις για μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το φόρουμ πιστεύει στον Διάλογο ως την καλύτερη προσέγγιση στις πολλές και ποικίλες προκλήσεις, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές, που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Το Φόρουμ της Ρόδου παίζει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό το όραμα. Το φόρουμ της φετινής χρονιάς το αντανακλά αυτό, φέροντας κοντά υψηλού προφίλ προσωπικότητες από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο, τη διπλωματία κ.α.» Το φόρουμ φέτος έχει τίτλο «το Χάος της

Πολλαπλότητας: μία επείγουσα πρόσκληση για Διάλογο» και η ατζέντα του περιλαμβάνει συζητήσεις και “στρογγυλά τραπέζια” για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανταγωνιστικά οικονομικά μοντέλο και το ρόλο των υποδομών στην ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία.
Εξέχοντες ομιλητές αυτή τη χρονιά θα είναι, μεταξύ άλλων:

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας κ.  Milos Zeman, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Viktor Orban, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Robert Fico και ο πρώην Πρόεδρος της Τσεχίας κ. Vaclav Klaus.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Sheraton ενώ στις 7:30 το βράδυ στο Καστέλο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του φόρουμ της Ρόδου.

 

Φωτο αρχείουΦωτο αρχείου