Αθωώθηκαν και οι οκτώ για την υπόθεση της διαθήκης της 91χρονης Καλυμνιάς

Αθώοι κρίθηκαν χθες και με εισαγγελική πρόταση, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οι οχτώ κατηγορούμενοι στην υπόθεση της διαθήκης της 91χρονης Καλυμνιάς η οποία φέρεται να άφησε στους γείτονές της περιουσία ενός εκατ. ευρώ.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν χθες το ζευγάρι των γειτόνων, μία συμβολαιογράφος και πέντε μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται στην σύνταξη της διαθήκης.

Η παραπομπή των κατηγορουμένων έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για μία εκ των μηνύσεων που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη οι συγγενείς της 91χρονης δια του συνηγόρου τους κ. Ηλία Γερακιού, και αφορούσε τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

Η μήνυση στρεφόταν κατά της συμβολαιογράφου που συνέταξε τη διαθήκη, του ζευγαριού των γειτόνων στους οποίους και «περνάει» όλη η περιουσία αλλά και των πέντε μαρτύρων.
Έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, παρά την απαλλαχτική πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέως, με το 63/2013 βούλευμά του παρέπεμψε σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όλους τους εμπλεκόμενους για τα παραπάνω αδικήματα και η υπόθεση εκδικάστηκε χθες όπου όλοι οι κατηγορούμενοι και με πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες και κρίθηκαν αθώοι. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Η διαθήκη
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ηλικιωμένη ζούσε στην Κάλυμνο όμως τα τελευταία χρόνια πριν το θάνατό της (Δεκέμβριο του 2005) άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας γι’ αυτό και οι συγγενείς της (δεν είχε σύζυγο και παιδιά) προσέλαβαν αλλοδαπή προκειμένου να την φροντίζει και να την βοηθάει με την φαρμακευτική της αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει των όσων αναφέρο -νται στις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί στην δικαιοσύνη, λίγο καιρό αργότερα, την 91χρονη άρχισαν να προσεγγίζουν ζευγάρι γειτόνων της, οι οποίοι κατηγορούνταν από τους συγγενείς ότι έκαναν ενέργειες προκειμένου να δείξουν ότι την νοιάζονται και την φροντίζουν, με αποτέλεσμα να «φύγει» και η αλλοδαπή που την βοηθούσε.
Η ηλικιωμένη είχε πλέον την αποκλειστική φροντίδα των γειτόνων της οι οποίοι διαχειρίζονταν και τα χρήματά της.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συγγενείς, η 91χρονη είχε μεγάλη περιουσία η οποία αποτελούνταν από ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, αμύθητης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων είτε ευρώ είτε δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών. Μάλιστα μόνο ο αδελφός της ηλικιωμένης της είχε αποστείλει στο λογαριασμό της 250.000 ευρώ για τα έξοδά της!

Η ηλικιωμένη όσο περνούσε ο καιρός, αντιμετώπιζε όλο και σοβαρότερα προβλήματα με την υγεία της (για τα οποία υπάρχουν και βεβαιώσεις γιατρών) ενώ έπασχε και από άνοια. Λίγες μόλις ημέρες πριν το θάνατό της η 91χρονη νοσηλεύτηκε και στο νοσοκομείο Καλύμνου και μόλις είκοσι μέρες (!) πριν αποβιώσει – έχοντας εξέλθει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε - φέρεται να έχει συντάξει νέα διαθήκη στην οποία αφήνει όλη της την περιουσία στους γείτονές της.

Σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, η ηλικιωμένη εξέπνευσε στις 2 τα ξημερώματα των  Χριστουγέννων του 2012 και στη συνέχεια εμφανίστηκε η διαθήκη της 91χρονης με την οποία κληρονόμοι πλέον της περιουσίας της η οποία αξίζει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ήταν το ζευγάρι των γειτόνων της!

Οι συγγενείς της θανούσας προσέφυγαν στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις, ενώ και η «άλλη» πλευρά έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αντίστοιχες μηνύσεις, οι οποίες θα εκδικαστούν από τα αρμόδια δικαστήρια το επόμενο διάστημα.