Καταδικάστηκε ο τσιγγάνος με το σπασμένο μπουκάλι

Καταδικάστηκε ο τσιγγάνος με το σπασμένο μπουκάλι

Καταδικάστηκε ο τσιγγάνος με το σπασμένο μπουκάλι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 559 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος με ελαφρυντικό κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο δικαστήριο ο 41χρονος αθίγγανος που προχθές το μεσημέρι επιτέθηκε και τραυμάτισε με μπουκάλι αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα ο 41χρονος ΡΟΜΑ κατηγορούνταν για απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σωματική βλάβη από αμέλεια και απείθεια, αδικήματα για τα οποία το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών και 15 ημερών.

Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, όταν κλιμάκιο αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου και αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλής Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, μετέβησαν σε εγκαταλειμμένο δημοτικό κτίριο στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο οποίο είχε εγκατασταθεί παράνομα ο κατηγορούμενος, με σκοπό να τον απομακρύνουν.

Στη θέα των αστυνομικών ο 45χρονος ΡΟΜΑ που είναι γνωστός από παρόμοιες υποθέσεις στους αστυνομικούς, έβαλε στο λαιμό του ένα κομμάτι σπασμένο μπουκάλι και απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής.

Άμεσα, επενέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν στο σημείο και μόλις τον πλησίασαν ο δράστης όρμησε εναντίον τους με το σπασμένο μπουκάλι, καταφέρνοντας έτσι να τραυματίσει στο χέρι τον και συγκεκριμένα στον αριστερό καρπό έναν Ειδικό Φρουρό.

Σε δευτερόλεπτα, οι υπόλοιποι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο