Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τα δίκυκλα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τα δίκυκλα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τα δίκυκλα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 394 ΦΟΡΕΣ

Ευθύνονται οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γ. Κακούλης

Έντονο παραμένει το πρόβλημα με την κυκλοφορία μοτοποδηλάτων εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, για το οποίο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κακούλη, ευθύνεται κυρίως μερίδα των ίδιων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εκεί και υπαλλήλων τους.

«Τα προβλήματα στη Μεσαιωνική Πόλη συνεχίζουν να παραμένουν τα ίδια και θα έλεγα ότι μερικές φορές εντείνονται περισσότερο, κυρίως με τα δίκυκλα», δήλωσε, χθες, ο κ. Κακούλης και ανέφερε ότι, επειδή δέχθηκαν παράπονα για τις δύο πύλες, της «Κόκκινης Πόρτας» και του Αγίου Αθανασίου, τοποθέτησαν security.

Δυστυχώς-συνέχισε-μετά από έλεγχο που διενήργησε ο ίδιος προσωπικά μαζί με δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, διαπιστώθηκε ότι οι φύλακες, ενδεχομένως από φόβο ή από αμέλεια-κάτι το οποίο θα ελεγχθεί, όπως είπε-αφήνουν μοτοποδήλατα να μπαίνουν μέσα. Και είπε, στη συνέχεια:

«Έκανα δύο φορές επιτόπου αυτοψία, κάθισα αρκετή ώρα εκεί. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους υπαλλήλους των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στους καταστηματάρχες οι οποίοι, με απύθμενο θράσος, επιμένουν και θέλουν, παρά τις παρατηρήσεις μου-και μερικές φορές έχουμε φθάσει σε σημείο προπηλακισμού-να εισέρχονται στη Μεσαιωνική Πόλη».

»Δεν αντιλαμβάνονται το μεγάλο κακό που κάνουν στην πόλη, στον ίδιο τους τον εαυτό και εν πάση περιπτώση πρέπει να καταλάβουν ότι ο Δήμος έχει κάνει τα πάντα, έχει κάνει όλα τα απαραίτητα προκειμένου να βοηθήσει τη Μεσαιωνική πόλη. Δυστυχώς, οι ίδιοι οι επαγγελματίες δεν το θέλουν».
Περιγράφοντας την κατάσταση, ο Αντιδήμαρχος, κάνει λόγο για καθημερινά περιστατικά εκφράζει την ενόχλησή του για τις ευθύνες που επιρρίπτονται στο Δήμο.

Όπως είπε, δεν είναι έτσι αφού το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ειδικά στα θέματα της κυκλοφορίας στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και σε θέματα καθαριότητας έχουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες και μερικές φορές και οι κάτοικοι.

Όπως λέει, εκεί πρέπει… να τσακώνεσαι κάθε στιγμή αφού υπάρχει θράσος από κάποιους οι οποίοι δεν διαθέτουν την άδεια εισόδου και επιμένουν να μπουν. Επιπλέον, παρακαλεί όποιους έχουν άδεια να την επιδεικνύουν και να μην τους κακοφαίνεται όταν τους τη ζητάει ο φύλακας αφού ο έλεγχος πρέπει να γίνεται καθημερινά και ανά πάσα στιγμή. «Θέλω και τη βοήθεια των κατοίκων της Παλιάς Πόλης προς όφελος δικό τους», τόνισε. Ερωτηθείς για τον απολογισμό της φετινής σεζόν, είπε:

«Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά εγώ, όσο και ο Δήμαρχος, κάναμε μεγάλη προσπάθεια να τ’ αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι εύκολο, είναι προβλήματα παγιωμένα αρκετών χρόνων. Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη».

Όπως είπε, μία βελτίωση έγινε αισθητή, στο μέτρο του δυνατού και ο ίδιος εξακολουθεί να προσπαθεί, όπως είναι και η εντολή του Δημάρχου για να βελτιωθεί η εικόνα και οι συνθήκες στη Μεσαιωνική Πόλη.

Έχει κάνει αρκετές συναντήσεις με τον Σύλλογο των καταστηματαρχών και λέει χαρακτηριστικά ότι, το να διαπιστώνουμε και να παρατηρούμε και στο δια ταύτα να μη γίνεται τίποτα, δεν έχει νόημα. Είπε, όμως, ότι θα πρέπει και ο Σύλλογος των καταστηματαρχών να κινηθεί και να θίξει τα κακώς κείμενα και, μάλιστα, αν έχει πειθαρχικό συμβούλιο, να επιβληθούν και κάποιες ποινές στους κακούς επαγγελματίες, σημειώνοντας πάντως ότι δεν είναι όλοι έτσι.

Μάλιστα, δεν παραλείπει να εκφράσει την αγανάκτησή του λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα για να ληφθούν και αναφέρει ως παράδειγμα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν ότι τοποθέτησαν φανούς για να προστατεύσουν τους πολίτες και να μη γίνονται ατυχήματα και ήδη προχθές τους έσπασαν δύο σε δύο πύλες.

Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος δεν παραλείπει να πει ότι ο ίδιος έχει την πρόθεση και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αλλά στο τέλος είναι θέμα νοοτροπίας όλων μας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο