Απάντηση για τα αιγοπρόβατα

Απάντηση για τα αιγοπρόβατα

Απάντηση για τα αιγοπρόβατα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση στα όσα είχε επισημάνει κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, αναφορικά με τα αδέσποτα αιγοπρόβατα στο νησί της Ρόδου και τη λειτουργία της κτηνιατρικής υπηρεσίας, έδωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι «Μία από τις αποστολές της κτηνιατρικής υπηρεσίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. καλείται από τους κτηνοτρόφους να πάρει αίμα από τα ζώα στα μέρη όπου είναι εγκατεστημένα. Αν δεν το κάνει, έχει παραβεί το καθήκον της και την αποστολή της.

Οι εγκαταστάσεις αν είναι νόμιμες ή παράνομες αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υπηρεσία να κάνει τη δουλειά της. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί παράταση για τη νομιμοποίηση των παράνομων εγκαταστάσεων και των αδειών λειτουργίας μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018. Κατά συνέπεια νομίμως η κτηνιατρική υπηρεσία κάνει αυτό που κάνει.

Γνωρίζω ότι το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα είναι πολύ μεγάλο σε πολλά νησιά. το θεσμικό πλαίσιο είναι φτωχό. Είμαστε όμως κοντά σε ό,τι μας ζητηθεί. Συνεισφέρουμε πάντα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πόκκιας είχε αναφερθεί σε ανεύθυνους κτηνοτρόφους που βρίσκονται στο απυρόβλητο όπως είπε τονίζοντας ότι πρόκειται για περίπου 25 άτομα.

«Έχει ευθύνες η ΕΛΑΣ, η Περιφέρεια με την Κτηνιατρική Διεύθυνση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία έκανε αιμοληψίες ενώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχω στείλει τα ονόματα των ανεύθυνων βοσκών και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ο δήμος δεν είναι για όλα. Η ευθύνη ανήκει και σε άλλους» σημείωσε ο κ. Πόκκιας.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαννετίδης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει η Περιφέρεια για να περικοπούν οι επιδοτήσεις σε όποιους κτηνοτρόφους έχουν ανεπιτήρητα ζώα καθώς αυτό είναι αρμοδιότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Έχει δίκιο ο συνάδελφος (σ.σ. Πόκκιας ) είναι μόνος του… Θα προτείνω να εξετάσουν στο δήμο με τη νομική τους υπηρεσία το ενδεχόμενο να αναθέσουν σε ανάδοχο τη σύλληψη και περισυλλογή των ανεπιτήρητων και να τον αποπληρώσουν με τα χρήματα που θα εισπράττουν από τα πρόστιμα και από την εκποίηση των ζώων που δεν έχουν ενώτια.

Η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό από τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων που έχουν ανεπιτήρητα ζώα δεν έχει καμία εμπλοκή. Είναι αρμοδιότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ που ανήκει απευθείας στο υπουργείο. Εμείς όμως μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το αίτημα».

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου