Η δύναμη του Νοσοκομείου της Ρόδου είναι οι εργαζόμενοί του

Ούτε μηχανήματα, ούτε κτίρια ούτε τίποτα. Οι εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές, στελέχη, που εργάζονται υπηρετώντας τους συνανθρώπους μας, είναι η ισχυρή δύναμη του νοσοκομείου της Ρόδου.

Ενδεικτικό (και διδακτικό για πολλούς αποδέκτες)  είναι το σχόλιο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γνωστός ορθοπεδικός γιατρός του νοσοκομείου μας κος Γιάννης Ορφανός:

«Ήρθε σήμερα στο νοσοκομείο μαμά με μωρό ηλικίας 5 μηνών. Ζήτησα ακτινογραφία ισχίων με μολύβι, για να προστατευτούν οι ωοθήκες του μωρού. Η μαμά προσπάθησε να το κρατήσει ακίνητο για να βγει η ακτινογραφία.

Δεν μπορούσε. Και τότε, ο ένας από τους δύο τεχνολόγους που έβγαζαν ακτινογραφίες προσφέρθηκε μόνος του να κρατήσει το μωρό. Ο υπάλληλος δέχτηκε ακτινοβολία για να μπορέσει να κάνει ακτινογραφία το μωρό. Όταν του είπα μπράβο γι' αυτό που έκανε, μου απάντησε με συστολή ότι το έκανε γιατί ήταν μωρό. Ψέματα είπε. Όποιος και να ήταν ο ασθενής, μικρός ή μεγάλος, το ίδιο θα είχε κάνει.

Γιάννης Κούρος ονομάζεται αυτός ο εξαιρετικός υπάλληλος. Γιατί η δύναμη του Νοσοκομείου Ρόδου είναι οι εργαζόμενοί του.»

Για την μεταφορά: Μιχ.Μ.