Ρόδος: Ανώνυμος προσφέρθηκε να  βοηθήσει οικονομικά γιαγιά και εγγόνια

Άμεση ήταν η αντίδραση συμπολίτη μας, στο θέμα που ανέδειξε με σχετικό ρεπορτάζ η «Ροδιακή» για την Ροδίτισσα γιαγιά που αποφάσισε να πάρει τα μισά από τα φάρμακα που έπρεπε, προκειμένου με το υπόλοιπο ποσό να βοηθήσει τα εγγόνια της.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου των Οικοδόμων Ρόδου κου Νίκου Τριπολίτη (οποίος έφερε στην επικαιρότητα το σχετικό ζήτημα) βρέθηκε κάποιος συμπολίτη μας ο οποίος ανώνυμα, δέχθηκε να βοηθήσει την γιαγιά και τα εγγονάκια της.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κος Νίκος Τριπολίτης αναφέρει:
«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Ευχαριστώ που τον ανώνυμο κύριο πο0υ προσφέρθηκε να βοηθήσει την γιαγιά με τα εγγονάκια της.

Εύγε. Είσαι άξιος συντοπίτης φίλε μου και σε θαυμάζω που ανώνυμα θέλεις να βοηθάς.»
Την υπόθεση (που ασφαλώς δεν είναι η μοναδική για το νησί της Ρόδου)  αποκάλυψε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος των οικοδόμων και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κος Νίκος Τριπολίτης εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος, που έγινε δέκτης της καταγγελίας αυτής, υποστήριξε ότι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η σύνταξη της Ροδίτισσας γιαγιάς, μειώθηκε κατά 280 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.

Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και η αγορά των απαραίτητων φαρμάκων, τα οποία τελικά αποφάσισε να μειώσει στο ελάχιστο, για να μπορεί να ενισχύσει την οικογένεια του παιδιού της που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Έτσι, η συγκεκριμένη προτίμησε να αγοράσει τα μισά από τα φάρμακα που χρειάζονταν και να δώσει το υπόλοιπο ποσό στα εγγόνια της!

Οι περιπτώσεις αυτές, αποτελούν πλέον για την τοπική μας κοινωνία καθημερινό φαινόμενο. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας  αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση.