Σε πανελλήνια συνδιάσκεψη ο Φίλιππος Τριομμάτης

Στις εργασίες της 3ης πανελλήνιας συνδιάσκεψης δημοτικών και περιφερειακών συμπαραστατών που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Σούνιο θα συμμετάσχει ο περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης νοτίου Αιγαίου Φίλιππος Τριομμάτης.

Η συνδιάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και θα έχει τίτλο « 5 χρόνια λειτουργίας του θεσμού του συμπαραστάτη, επιτεύγματα και προοπτικές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η συνδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο στη Ρόδο με πρωτοβουλία του κ. Τριομμάτη ο οποίος θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ανάμεσα στους ομιλητές περιλαμβάνονται  ο υφυπουργός εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς από το ΠΟΤΑΜΙ, και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Σημειώνεται ότι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση για την αλλαγή του νόμου Καλλικράτη καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία των νέων προτάσεων από επιτροπή. Πάντως στην επικαιρότητα βρίσκεται και το θέμα της πρότασης του υπουργείου εσωτερικών για την επιλογή γενικών και εκτελεστικών γραμματέων δήμων και περιφερειών αλλά και προέδρων των νομικών προσώπων τους από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοικησης κατέθεσε.

 Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου από το εννιαμελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) θα προτείνονται μέσα από το Μητρώο τρια πρόσωπα  από τα οποία η διοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας θα μπορεί να επιλέγει γενικούς και εκτελεστικούς γραμματείς αλλά και επικεφαλής (προέδρων, αντιπροέδρων, διευθύνοντων συμβούλων) νομικών προσώπων.

Αυτή η πρόταση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από πλευράς ΕΝΠΕ όσο και από πλευράς ΚΕΔΕ καθώς γίνεται λόγος δόλια προσπάθεια της κυβέρνησης με σκοπό την κατάργηση των εκτελεστικών γραμματέων σε περιφέρειες και δήμους και την επιβολή διορισμένων Διοικητικών γραμματέων.