Ένοχος για το δέμα που περιείχε μισό κιλό χασίς

Ένοχος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 39χρονος από την Κω για το δέμα με το περίπου μισό κιλό χασίς που είχε παραλάβει από … κάδο σκουπιδιών!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το 2009 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω οι οποίοι και είχαν συλλάβει επ’ αυτοφώρω τον 39χρονο και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Τον Απρίλιο του 2014 ο 39χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα, ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με αφορμή πληροφορία που είχαν οι αστυνομικοί στην Κω πως σε κάδο απορριμμάτων υπήρχε δέμα που περιείχε ναρκωτικές ουσίες.

Έτσι έθεσαν σε παρακολούθηση τον κάδο περιμένοντας τον παραλήπτη του δέματος. Πράγματι στις 7 παρά 20 το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου 2009. ο 39χρονος βρήκε από το σπίτι του και πήγε κατευθείαν στο κάδο απορριμμάτων και πήρε από μέσα το δέμα που περιείχε 474,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 39χρονο ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ισχυρίστηκε πως είναι τοξικομανής (κάτι που ήταν γνωστό καθώς και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα) και πως τις ποσότητες των ναρκωτικών τις είχε προμηθευτεί από άγνωστο αλλοδαπό αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.