Από τα «πειράματα» των φιλικών στα επίσημα ο Κολοσσός

Πλησιάζει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν για τον Κολοσσό και θα είναι το πιο δύσκολο «τεστ» εν όψει πρωταθλήματος. Την επόμενη Τετάρτη τον περιμένει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και παρότι – ρεαλιστικά – η πρόκριση στο Κύπελλο δεν είναι μέσα στους στόχους του, πρέπει να δείξει μία καλή εικόνα γιατί ακολουθεί τρεις μέρες ο αγώνας με το Ρέθυμνο.

Από τα πέντε φιλικά, ο Λυκογιάννης άντλησε αρκετά συμπεράσματα αλλά χρησιμοποίησε και σχήματα που σπάνια (έως καθόλου) θα δούμε στο πρωτάθλημα.
Συμπερασματικά, ρόλο βασικού σκόρερ αναλαμβάνει ο Μπέρι ο οποίος πέτυχε τέσσερις φορές διψήφιο αριθμό πόντων με μ.ο. 14π.
Αντίθετα, ο Χολ είχε διψήφιο αριθμό μόνο σε ένα (κόντρα στον Προμηθέα) και περιορίστηκε στους 7,4 πόντους ανά αγώνα.

Σημαντική διαφορά στους αριθμούς του είχε ο Άχονεν μεταξύ των πρώτων τριών φιλικών και των δύο στο Ρέθυμνο όπου σημείωσε από 12π. (με δύο τρίποντα) κόντρα σε ΠΑΟΚ και Απόλλωνα.
Ο Λυκογιάννης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Λιάπη και Παπαδάκη, με τον 18χρονο γκαρντ να χρίζεται σκόρερ στα ματς της Κρήτης ενώ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ πέτυχε 4π. στον αγώνα με την Γκαζιάντεπ.

«Αυξομειώσεις» στη στατιστική τους είχαν οι Ρέντικ, Τσούκου και Γουάτσον αλλά διατηρούν σταθερά θετική παρουσία ανεξάρτητα από την εκάστοτε παραγωγικότητά τους ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Βασιλόπουλο.
Ο Γεωργαλλής ξεκίνησε στο πρώτο φιλικό με περιορισμένο χρόνο αλλά παιχνίδι με παιχνίδι και περισσότερο αγωνίστηκε και περισσότερες προσπάθειες πήρε, χωρίς να αμελεί τα υπόλοιπα καθήκοντά του (άμυνα, ριμπάουντ).

Και φτάνουμε στον Σαλούστρο… Σε γενικές γραμμές, δεν είναι ο Σαλούστρος που μάθαμε πέρσι και που θα περιμέναμε να δούμε στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα.
Το γεγονός ότι προέρχεται από σοβαρή χειρουργική επέμβαση του δίνει ελαφρυντικά και παράλληλα πίστωση χρόνου για να αισθανθεί (πρώτα απ’ όλα ο ίδιος) πιο σίγουρος με τα πατήματά του μέσα στο παρκέ.
Δε θα έχει από τον Λυκογιάννη το ρόλο του σκόρερ (με το ζόρι πέτυχε 10π. στα φιλικά) αλλά αμυντικά έχει βγάλει καλές φάσεις και όσα περνά ο καιρός έχει περισσότερη ενέργεια.

Κάτω από τους 70π.
Ο Λυκογιάννης θέλει δυνατή άμυνα και παρότι ο συγκεκριμένος τομέας επιδέχεται βελτίωσης, ο Κολοσσός έδειξε στα φιλικά ότι μπορεί να περιορίσει τους αντιπάλους του. Είχε μέσο όρο στην άμυνά του κάτω από εβδομήντα πόντους (συγκεκριμένα 69).
Μία φορά δέχθηκε 78 (από το Ρέθυμνο) και ήταν μόλις το πρώτο του παιχνίδι ενώ οι 76π. από τον ΠΑΟΚ σημειώθηκαν σε 45 λεπτά καθώς παίχθηκε παράταση.
Όσον αφορά στην επίθεση, οι «θαλασσί» πέτυχαν 73,2 πόντοι ανά παιχνίδι.