Ασημένιο μετάλλιο απένειμε  στους Ροδίτες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Δε φτάνει που έχουν «ξεζουμίσει» τους Ροδίτες με τους φόρους... μας έχουν πάρει και στο ψιλό!

 

Αυτό τουλάχιστον εκλαμβάνουμε από την αναφορά του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος απένειμε στους Ροδίτες το...ασημένιο μετάλλιο!

Αυτό και μόνο δείχνει ότι ο κ. Τσακαλώτος και οι επιτελείς του στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Ενώ δηλαδή από πέρυσι τον Οκτώβριο, με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν οι Ροδίτες αφενός υπερφορολογήθηκαν και αφετέρου είδαν να κονιορτοποιείται η τοπική οικονομία με εκατοντάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ο υπουργός Οικονομικών πανηγυρίζει για το κατόρθωμά του!

Αντί προφανώς τόσο αυτός, όσο και οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες να συναισθανθούν για το πρόβλημα που έχει προκύψει σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις... μας δίνουν και μετάλλια!

Ακριβώς η αναφορά αυτή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.

Όχι μόνο δεν μετανιώνουν που κατάργησαν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ (παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις υποσχέσεις άλλων τοπικών παραγόντων) αλλά μας δουλεύουν κιόλας, απονέμοντάς μας μετάλλια!

Τη στάση αυτή ας ελπίσουμε ότι θα την εκτιμήσουν ανάλογα οι πολίτες, όταν θα κληθούν στις κάλπες για την εκλογή κυβέρνησης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ
Τα φορολογικά έσοδα «έχουν πάει πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα, κατά 300 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έσοδα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την βουλή, δείχνοντας και τους πρωταθλητές στην αύξηση των εισπράξεων που είναι τα νησιά του Αιγαίου. 

«Το χρυσό μετάλλιο στην αύξηση του ΦΠΑ πήρε η Μύκονος, το αργυρό η Ρόδος και το χάλκινο η Σαντορίνη», είπε ο υπουργός, κατηγορώντας παράλληλα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εισπράξουν τέτοια ποσά.

Μάλιστα φαίνεται ότι η διαφορά δεν είναι μόνο από την αύξηση των φόρων, καθώς ο ΦΠΑ, αυξήθηκε μόνο 1% συν την κατάργηση της έκπτωσης φόρου , ενώ τα έσοδα, αυξήθηκαν με ρυθμούς 170% μόνο στην Μύκονο!  Πηγές από το υπ. Οικονομικών, δείχνουν προς την μεγάλη αύξηση των ελέγχων και τα «λουκέτα» που έβαλαν οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, που έκαναν άλλους επιχειρηματίες να τρομάξουν και να γίνουν σύννομοι.

Στο θέμα της υλοποίησης των προαπαιτούμενων και της εκταμίευσης της υπό-δόσης,  τόνισε ότι «είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, φτάνουμε στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης και την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων».

Τέλος για τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καταλόγισε «ρητορεία και τίποτα άλλο» όταν μιλούν για ενεργοποίηση του «κόφτη» ενώ τα κατηγόρησε ότι διασπείρουν ψευδώς φημολογίες όταν υποστηρίζουν ότι «η διαπραγμάτευση βρίσκεται στον αέρα, ότι καθυστερεί, ότι τα οικονομικά είναι στον αέρα και έχουν απορριφθεί όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Υπερ-Ταμείο».