Χ. Κόκκινος: «Με στοχευμένες ενέργειες μπορούν τα νησιά μας να παραμείνουν σταθερά μεγάλοι και ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις, παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο από τις 25 - 28.9.2016.

Στις ομιλίες του στις παραπάνω εκδηλώσεις αλλά και σε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε., ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε τα εξής:

«Οφείλουμε να δουλέψουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο, ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν τη βαριά βιομηχανία της περιοχής μας τον τουρισμό, στον οποίο έχουν άμεση σχέση το 85% των κατοίκων των νησιών μας και στη δύσκολη δημοσιονομική περίοδο που βιώνει η χώρα μας, ενισχύει την οικονομία μας.

Ο αγώνας για την προστασία και τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος είναι διαρκής. Με στοχευμένες ενέργειες, αξιοποιώντας την τεχνολογία και επενδύοντας στην καινοτομία, με συνεργασία και σύγχρονες δράσεις τουριστικής προβολής των νησιών μας, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις νέες ιδέες και θέτοντας σε εφαρμογή ρεαλιστικούς σχεδιασμούς, μπορούν τα νησιά μας να παραμείνουν σταθερά μεγάλοι και ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί.

 

 

Στο δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε, το ευπαθές και ευμετάβλητο τουριστικό προϊόν μάς θέλει όλους κοντά του, καταθέτοντας τις σκέψεις μας και τη θετική μας ενέργεια.

Με «εξακτίνωση» της τουριστικής μας παιδείας και στηρίζοντας έργα και ενέργειες που στόχο έχουν την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών μας και τη διαφήμιση του τόπου, έχουμε θετικές προοπτικές να διαδραματίσουμε και σήμερα και στο μέλλον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος, καλώ την κυβέρνηση να δώσει κίνητρα και να μην καλλιεργεί αντικίνητρα στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στον τουρισμό. Η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, η διαρκής φοροκαταιγίδα, η μείωση των δρομολογίων στην ακτοπλοΐα και στην αεροπλοΐα, δε βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού μας».

Ο κ. Χ. Κόκκινος παρέστη στις παρακάτω εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ρόδου:

Στις 25.9.2016 για την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στο εστατόριο Oscar το 1972 (Πλατεία Χαρίτου, 100 Χουρμαδιές),

στις 27.9.2016 το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο - αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στην εκδήλωση βράβευσης χορηγών και ευεργετών της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου,

στις 27.9.2016 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Φαληρακίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού,

σήμερα το απόγευμα 28.9.2016 θα παραστεί στην τελευταία εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου (Πλατεία Ελευθερίας 1).