Κοινή παρέμβαση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ΤΕΕ τμ Δωδ/σου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο Ρόδου

Κοινή παρέμβαση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ΤΕΕ τμ Δωδ/σου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο Ρόδου

Κοινή παρέμβαση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ΤΕΕ τμ Δωδ/σου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Για την άρση των λειτουργικών αδιεξόδων - Γραφειοκρατικές αντιλήψεις υπηρεσιακών παραγόντων, επιδείνωσαν το τελευταίο διάστημα την λειτουργία του

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κτηματολόγιο Ρόδου και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, με αποδέκτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την άμεση θεραπεία των προβλημάτων που κρατούν δέσμια της τοπική οικονομία, απετέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου κ. Νίκος Κοψιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Τσιράκος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου κ. Σωτήρης Αριστείδου και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

Στην διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο Ρόδου, λόγω των οποίων έχει καταστεί ουσιαστικά ανενεργό, με σοβαρότατες, πολυεπίπεδες και με ανυπολόγιστο κόστος επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, προβλήματα τα οποία επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Τα προβλήματα αυτά, μεταξύ των οποίων η υποστελέχωση, η μη επικαιροποίηση της ψηφιοποίησης του Κτηματολογίου και η μη ενημέρωσή του για αναδασμούς που έγιναν στο νησί της Ρόδου από το 2008 (Απολακκιά), επιδεινώνονται και μεγεθύνονται λόγω της γραφειοκρατικής αντίληψης υπηρεσιακών παραγόντων.

Επισημάνθηκε με έμφαση από όλους τους εμπλεκόμενους ότι τα λειτουργικά αδιέξοδα του Κτηματολογίου Ρόδου το τελευταίο διάστημα, οφείλονται καθαρά σε διοικητικές αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων, που αδυνατούν να αντιληφθούν τις σοβαρότατες επιπτώσεις των αποφάσεων αυτών στην τοπική οικονομία, η οποία βρίσκεται καθηλωμένη, με τον κατασκευαστικό κλάδο να πνέει τα λοίσθια και ν τεχνικό κόσμο της περιοχής σε απόλυτη ομηρία αρτηριοσκληρωτικών αντιλήψεων.

Αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή παρέμβαση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου το φλέγον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, να οδηγηθεί σε λύση το συντομότερο δυνατόν, ώστε να δοθεί και πάλι ώθηση στην τοπική οικονομία, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα επιδιωχθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης