Κυνηγοί βιβλίων στη Ρόδο

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών  (Τοπικό Παράρτημα Δωδεκανήσου) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου – Δ.Ο.ΠΑ.Ρ. σε συνεργασία προτείνουν την δημιουργία ενός παιχνιδιού «Κυνηγοί Βιβλίων της Ρόδου», με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την προβολή της βιβλιοθήκης.

Πρόσφατα στον τύπο δημοσιεύτηκε ένα άρθρο για μια παραλλαγή του παιχνιδιού «Pokemon Go», πάνω σε μια ιδέα της Αβελίν Γκρεγκουάρ, διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου στο Βέλγιο.

Η ιδέα και το παιχνίδι έχ ουν ως εξ ής: Οι παίχτες κρύβουν ένα βιβλίο και αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος που το έχουν κρύψει και οι συμπαίχτες πηγαίνουν και ψάχνουν να το βρουν. Όταν το βρίσκουν, ενημερώνουν την ομάδα μέσω Facebook, το διαβάζουν και κατόπιν το απ οδεσμεύουν ξανά, ώστε να το βρουν και άλλοι, ή κρύβουν (και) άλλα βιβλία.

Πληροφορίες για το παιχνίδι και τους κανόνες μπορούμε να βρούμε  στο Facebook, στη διεύθυνση: Κυνηγοί Βιβλίων στη Ρόδο www.facebook.com/booksharing.rhodes     και στο τηλ. 22410 -37144  Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου (Ροδιακή Έπαυλη) – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Η πρώτη μας ανοιχτή συνάντηση για το παιχνίδι θα είναι το Σάββατο 01 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου! Φέρτε μόνο καλή διάθεση και όρεξη για αναζήτηση ! Τα βιβλία θα έχουν ήδη τοποθετηθεί διάσπαρτα εντός του Σταδίου της Ακρόπολης. Σημείο συνάντησης – έναρξης η είσοδος του Σταδίου στο χώρο του parking.

Επιλέξαμε το Αρχαίο Στάδιο Ρόδου ως αφετηρία του παιχνιδιού γιατί είναι αναγνωρίσιμος και εύκολα προσβάσιμος ο χώρος και επειδή έχει συμβολική αξία, όχι μόνο ως αρχαίο μνημείο αλλά και ως διαχρονικό κέντρο πολιτισμού, αφού εκεί εκτός των άλλων βρισκόταν και η αρχαία Βιβλιοθήκη.

Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι 91,4