Καφέδες- λουλούδια-Ακταίον

Γράφει ο Βασίλης Μαυράκης

 

Στη Ροδιακή της 15ης Σεπτεμβρίου 2016, αναφέρονται τα ως άνω θέματα:  Επιχειρήσεις «Ταξιάρχης» και «Ακταίον».

Για τον «Ταξιάρχη» μιλά ο κ. Γιάννης  Κούρτης και εξέφρασε (και ΠΑΛΙ)  την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του «διαγωνισμού».  Στην πρώτη φορά, λέει, ότι ο διαγωνισμός απέβην άγονος,.

Τη δεύτερη φορά,   υπήρξαν τρεις διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι και οι τρεις απορριφθήκαν, διότι δεν είχαν  τα απαιτούμενα έγγραφα. Στον τρίτο διαγωνισμό πήρε μέρος ΜΟΝΟ ένας  ΑΘΗΝΑΙΟΣ επιχειρηματίας, ο οποίος  πήρε και τις «ΔΟΥΛΕΙΕΣ». Τονίζει δε, ότι  αυτός ο επιχειρηματίας  έχει έδρα την Αθήνα. Ε, και λοιπόν; 

Ένα σουβλατζίδικο; Ένα μανάβικο, με την δήλωση έναρξης επιχειρήσεως, αποκτά την «έδρα» του στην Αθήνα. Ε, και λοιπόν;  Τι έγινε; Λέει ακόμη, ότι αυτός ο επιχειρηματίας είναι επιτυχημένος και ότι θα πάει καλά. Κύριοι, μιλάμε για κηδείες και μνημόσυνα. «Έξω από εδώ γρουσούζηδες». Τελικά, θα πληρώνει 28,33  την ημέρα!!! Με όλα αυτά μου δίνετε την εντύπωση ότι: «ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΟΔΙΤΩΝ».

Στην ίδια ανακοίνωση μας «μιλάτε» και για τα επόμενα  «θα». Επίσης, ευχαριστεί τον κ. Ανδρέα  Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι δίπλα τους, για να τους βοηθάει να πάνε «μπροστά». Τέλος, λέει ότι όλες οι επιχειρήσεις είναι  ζημιογόνες και μόνο το «μνημείο Καλλιθέας» έχει ανεβασμένο  τζίρο. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Το μνημείο πρέπει να έχει «ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΚΕΡΔΗ».

Για το ΑΚΤΑΙΟΝ, μιλά μόνο ο κ.  Ανδρέας Μιχαηλίδης. Προσωπικά, δεν τον γνωρίζω και ακούω για πρώτη φορά ότι παρακολουθεί  τις εργασίες. Δεν ξέρω, αλλά κάποιος απ’ «όλους σας»  μας κοροϊδεύει. Ήταν, να τελειώσει το καλοκαίρι, με το θα τελειώσει τέλος Σεπτεμβρίου 2016 και τώρα θα τελειώσει τις «Γιορτές των Χριστουγέννων».

Επανειλημμένως, μου δίνετε την εντύπωση ότι είστε «ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ» του επιχειρηματία  των ΑΘΗΝΩΝ.  Αυτός είναι υποχρεωμένος να μιλήσει με το «ΡΟΔΙΑΚΟ ΛΑΟ».  Εισπράξατε;   Το 2% του χαμένου  εγγυημένου τζίρου μέχρι στιγμής;  Αυτά να μας λέτε και όχι «ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ». Συνεργάστηκα παλαιότερα με τον  Αντιδήμαρχο, αείμνηστο, Γεώργιο Μιχαηλίδη, εγώ ήμουν με τον «ΒΕΝΕΤΟΚΛΗ». Θα παρακαλέσω τον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ένα πρωινό να πάμε μαζί στο Ακταίον, καλό θα είναι, να είναι μαζί μας και οι «ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΙ» Ροδίτες: Αγαπητός Ξάνθης και Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου (Βασίλης Μαυράκης τηλ. 28372 Ρόδος).

Τώρα, ξαφνικά, μας μιλάτε για τις εργασίες, αναλυτικά,  που πρέπει να γίνουν. Τότε, λέγανε, ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να συντάξει μελέτη για τις εργασίες στο κτίριο, που πρέπει να γίνουν. Κι εμείς, τότε, τους λέγαμε ότι ο Δήμος και η ΔΕΡΜ ΑΕ είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν την μελέτη και να την εφαρμόσει ο επιχειρηματίας. Τότε, όμως , ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν ταιριάζει η παιδική χαρά με το στυλ του κτιρίου, ΛΕΝΕ, γι’ αυτό την αφαίρεσαν. Όλοι δηλαδή οι προηγούμενοι, που επέτρεψαν την παιδική χαρά, ήταν ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!! Ας απαντήσουν αυτοί.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ, λένε η παιδική χαρά!!!  Το χρήμα.

Το κτίριο, λέει, δεν έχει συντηρηθεί για πολλά χρόνια. Άρα, οι προηγούμενοι φταίνε; Μας έχετε «ταράξει» όλους μας, με τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Πρώτα  υπάρχει η δικαιολογία, μετά υπάρχουν τα «Θα» μετά ένα ανακάτεμα με άλλα θέματα και στο τέλος, η «σύγχυση».

Πότε  θα υπάρξει πια η αλήθεια και ο σεβασμός;