Υπόθεση Μπεν: Συνεχίζονται οι έρευνες - Που εστιάζουν τώρα οι Βρετανικές Αρχές (βίντεο και φωτογραφίες)

Μετά από το φρένο στις έρευνες λόγω εντοπισμού αρχαίου νεκροταφείου και το μπλόκο από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου όπου γίνονταν οι ανασκαφές, οι προσπάθειες των ερευνητών συνεχίστηκαν και πάλι από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του vimatisko.gr.

Όπως απεφάνθη η ανακρίτρια οι έρευνες για την ανεύρεση οστών του μικρού Μπεν στο νησί μας θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες κανονικά.

 «Οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ συνεχίζονται όπως είχε σχεδιαστεί», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως η παρουσία των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σημείο δεν θα επηρεάσει τις έρευνες για το αγόρι, που εξαφανίστηκε το 1991 μυστηριωδώς.

Να θυμίσουμε ότι χθες οι έρευνες είχαν διακοπεί προσωρινά με απόφαση της ανακρίτριας, καθώς ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου κατέθεσε αίτημα διακοπής του. Ωστόσο, ύστερα από συνεννόηση των δικαστικών αρχών με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες οι ειδικοί ξαναέπιασαν δουλειά.

 Παράλληλα, οι ειδικοί βρήκαν ίχνη αποσύνθεσης σε τέσσερα σημεία. Τα τρία σημεία έχουν αποκλειστεί, καθώς αποδείχθηκε πως τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε σκύλο, σε νυχτερίδα και σε ανθρώπινα απόβλητα. Έτσι, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στο τέταρτο σημείο, για το αν τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκουν σε άνθρωπο προς το παρόν πάντως το εργαστήριο του Αμπερντίν, στο οποίο έχουν σταλεί τα δείγματα δεν έχει εξακριβώσει αν πρόκειται για άνθρωπο ή όχι.

 Τέλος να αναφέρουμε ότι οι νέες έρευνες συνεχίζονται μακριά από τα αρχαιολογικά ευρήματα και εστιάζονται σε δύο σημεία: στο πρώτο χωράφι κοντά στην αγροτική κατοικία που βρίσκεται ο βόθρος και το περιβόητο δέντρο αλλά και στο δεύτερο χωράφι στο κάτω μέρος όπου από το πρωί εθελοντές της ΕΟΔ κόβουν με αλυσοπρίονο τα δέντρα ώστε να διευκολύνουν το έργο των Βρετανών ερευνητών.

 

 

 

 

 

Πηγή: vimatisko.gr