Υπόθεση Μπεν: Συνεχίζονται οι έρευνες - Που εστιάζουν τώρα οι Βρετανικές Αρχές (βίντεο και φωτογραφίες)

Υπόθεση Μπεν: Συνεχίζονται οι έρευνες - Που εστιάζουν τώρα οι Βρετανικές Αρχές (βίντεο και φωτογραφίες)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Μετά από το φρένο στις έρευνες λόγω εντοπισμού αρχαίου νεκροταφείου και το μπλόκο από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου όπου γίνονταν οι ανασκαφές, οι προσπάθειες των ερευνητών συνεχίστηκαν και πάλι από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του vimatisko.gr.

Όπως απεφάνθη η ανακρίτρια οι έρευνες για την ανεύρεση οστών του μικρού Μπεν στο νησί μας θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες κανονικά.



«Οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ συνεχίζονται όπως είχε σχεδιαστεί», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως η παρουσία των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σημείο δεν θα επηρεάσει τις έρευνες για το αγόρι, που εξαφανίστηκε το 1991 μυστηριωδώς.

Να θυμίσουμε ότι χθες οι έρευνες είχαν διακοπεί προσωρινά με απόφαση της ανακρίτριας, καθώς ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου κατέθεσε αίτημα διακοπής του. Ωστόσο, ύστερα από συνεννόηση των δικαστικών αρχών με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες οι ειδικοί ξαναέπιασαν δουλειά.



Παράλληλα, οι ειδικοί βρήκαν ίχνη αποσύνθεσης σε τέσσερα σημεία. Τα τρία σημεία έχουν αποκλειστεί, καθώς αποδείχθηκε πως τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε σκύλο, σε νυχτερίδα και σε ανθρώπινα απόβλητα. Έτσι, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στο τέταρτο σημείο, για το αν τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκουν σε άνθρωπο προς το παρόν πάντως το εργαστήριο του Αμπερντίν, στο οποίο έχουν σταλεί τα δείγματα δεν έχει εξακριβώσει αν πρόκειται για άνθρωπο ή όχι.



Τέλος να αναφέρουμε ότι οι νέες έρευνες συνεχίζονται μακριά από τα αρχαιολογικά ευρήματα και εστιάζονται σε δύο σημεία: στο πρώτο χωράφι κοντά στην αγροτική κατοικία που βρίσκεται ο βόθρος και το περιβόητο δέντρο αλλά και στο δεύτερο χωράφι στο κάτω μέρος όπου από το πρωί εθελοντές της ΕΟΔ κόβουν με αλυσοπρίονο τα δέντρα ώστε να διευκολύνουν το έργο των Βρετανών ερευνητών.

Πηγή: vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

“Let’s do it Greece”: Καθαρισμός την Κυριακή στην παραλία της Καρδάμαινας

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Έτοιμη η προμελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κω