Στο εδώλιο για υπεξαίρεση κοσμημάτων 63χρονος και 50χρονη

Στο εδώλιο για υπεξαίρεση κοσμημάτων 63χρονος και 50χρονη

Στο εδώλιο για υπεξαίρεση κοσμημάτων 63χρονος και 50χρονη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν ιδιοποιηθεί εκατοντάδες χρυσά κοσμήματα ης υπό εκκαθάρισης εταιρείας τους

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, 63χρονος και 50χρονη κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που τους το εμπιστεύτηκαν λόγω της ιδιότητάς τους ως διαχειριστές περιουσίας.

Η υπόθεση αφορά εταιρεία στην οποία ήταν μέλη οι δύο κατηγορούμενοι και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε το 2010 ο τρίτος εταίρος, σε βάρος τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η εταιρεία είχε λυθεί στο τέλος Ιουνίου του 2008 μετά από καταγγελία του τρίτου εταίρου και είχε δοθεί για εκκαθάριση στον 63χρονο και στην 50χρονη.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι μέχρι και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς είχαν ιδιοποιηθεί διάφορα αντικείμενα και ειδικότερα εκατοντάδες χρυσά κοσμήματα που ανήκαν στην κινητή περιουσία της υπό εκκαθάρισης εταιρείας συνολικής αξίας 1.350.000 ευρώ.

Οι ίδιοι κατηγορούνται ότι ιδιοποιήθηκαν επίσης και ολόκληρο τον εξοπλισμό της επιχείρησης που λειτουργούσε η υπό εκκαθάριση εταιρεία, εκδίδοντας 4 τιμολόγια συνολικού ποσού 471 ευρώ με φερόμενη πωλήτρια την υπό εκκαθάριση εταιρεία και φερόμενο αγοραστή τον 63χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, είχαν απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους, ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και δύο υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, για τους οποίους με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, παύει η ποινική δίωξη.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας