Τοποθετήθηκαν κολωνάκια  για την παράνομη στάθμευση

Ειδικά κολωνάκια, για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη στάθμευση περιμετρικά του πάρκου της Δημοκρατίας, σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της πόλεως Ρόδου, τοποθέτησαν τα συνεργεία του Δήμου.

Για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα, από το ύψος της ΑΣΤΕΡ μέχρι και την έπαυλη του Μητροπολίτη, η διέλευση των πεζών ήταν σχεδόν αδύνατη εδώ και πολλά χρόνια.

Το χώρο των πεζοδρομίων για τους πεζούς, καταλάμβαναν αυτοκίνητα σταθμευμένα, με αποτέλεσμα ακόμα και μητέρες με καροτσάκια που κινούνταν περιμετρικά του πάρκου, να αναγκάζονται να κινούνται μέσα στον δρόμο, με όλους τους κινδύνους.

Για να σταματήσει το πρόβλημα αυτό, είχαν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια όλες οι μέθοδοι: Απομάκρυνση οχημάτων με γερανό, βεβαίωση παραβάσεων κλπ, αλλά δυστυχώς, η κατάσταση δεν άλλαζε.
Τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ενισχυμένου τύπου προκειμένου να... αντέχουν στα χτυπήματα.

Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρχει εποπτεία τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες έτσι ώστε επιτέλους τα πεζοδρόμια να χρησιμοποιούνται μόνο για να διευκολύνουν τους πεζούς.