Καταδικάστηκαν τρεις Πακιστανοί για την εκβίαση συμπατριωτών τους

Καταδικάστηκαν τρεις Πακιστανοί για την εκβίαση συμπατριωτών τους

Καταδικάστηκαν τρεις Πακιστανοί για την εκβίαση συμπατριωτών τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Ερήμην από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Βαριές ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν σε τρεις Πακιστανούς που κατηγορούνται σε υπόθεση εκβίασης συμπατριωτών τους!

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο έκρινε ένοχους τρεις Πακιστανούς ηλικίας 31, 28 και 30 ετών και τους καταδίκασε ερήμην.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών στον 31χρονο και τον 28χρονο (8 χρόνια κάθειρξης για την εκβίαση, από 3 χρόνια φυλάκιση για τις κατηγορίες της συμμορίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπής και δύο έτη φυλάκιση για οπλοχρησία). Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών τον 30χρονο (8 χρόνια κάθειρξη για την κατηγορία της συμμορίας και από 3 έτη φυλάκιση για τις κατηγορίες της συμμορίας και της κλοπής), ενώ οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για κανέναν από τους καταδικασθέντες.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα τα οποία είναι φυγόδικα καθώς και ένας ακόμη συμπατριώτης τους με άγνωστα τα περισσότερα στοιχεία.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού στις 19 Ιουλίου 2011 το μεσημέρι με τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών, ωστόσο αναζητούνταν άλλα δύο άτομα.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, είχαν αποκαλυφθεί τουλάχιστον 3 περιπτώσεις εκβίασης Πακιστανών από

τους συλληφθέντες οι οποίοι δεν δίσταζαν να εκφοβίσουν τα θύματά τους ακόμη και με μαχαίρια προκειμένου να «εισπράξουν» τα ποσά που ζητούσαν!

Η «σπείρα» των Πακιστανών δρούσε στη περιοχή της Κρεμαστής όπου και ζούσαν με ή χωρίς τις οικογένειάς τους οι συμπατριώτες – θύματά τους. Πρόκειται για τρεις ενήλικες άνδρες ηλικίας τότε 23, 25, 26 ετών και έναν (τότε) ανήλικο 15 ετών οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για ληστεία και εκβίαση και παράνομη διαμονή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο 23χρονος, ο 25χρονος, ο 26χρονος και ο 15χρονος μαζί με έναν ακόμη Πακιστανό (αδελφό ενός εκ των συλληφθέντων) πήγαν στην Κρεμαστή στο σπίτι 29χρονου ομοεθνή τους και κρατώντας δύο μαχαίρια και έναν «κάβουρα» τον εκβίασαν προσπαθώντας να του αποσπάσουν το ποσό των 4000 ευρώ.

Ο 29χρονος όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των συμπατριωτών του με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να τον χτυπήσουν και να τον τραυματίσουν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Φεύγοντας οι δράστες από το σπίτι του 29χρονου Πακιστανού, πήραν μαζί τους το χρηματικό ποσό των 845 ευρώ, διάφορα έγγραφα και τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του θύματος.

Ωστόσο το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας και την επόμενη το μεσημέρι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τους τέσσερις από τους έξι δράστες. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το συγκεκριμένο συμβάν δεν ήταν το μοναδικό σε βάρος ομοεθνών των δραστών, ενώ η «δράση» τους ξεκίνησε περίπου τρεις μήνες πριν οπότε και είχαν συστήσει ομάδα και ενεργώντας από κοινού, πήγαιναν σε οικίες ομοεθνών τους και τους εκβίαζαν με σκοπό την απόσπαση χρημάτων και σε περίπτωση που αυτοί αντιστέκονταν, τους αφαιρούσαν με χρήση βίας διάφορα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, δύο μήνες πριν τη σύλληψή τους, νυχτερινές ώρες, ο 23χρονος, ο 26χρονος, ο 25χρονος και ένας εκ των δύο που αναζητούνται, μπήκαν σε σπίτι που διέμενε 25χρονος ομοεθνής τους στην Κρεμαστή Ρόδου και εκβιάζοντας τον, προσπάθησαν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (4000) ευρώ.
Μάλιστα φεύγοντας του είχαν αφήσει χρονικό περιθώριο μίας εβδομάδας, οπότε όπως του είπαν θα επέστρεφαν για να πάρουν τα χρήματα!

Επίσης, στις 15 Ιουλίου 2011 το μεσημέρι, ο 23χρονος, ο 26χρονος και ένας εκ των δύο που αναζητούνταν εισήλθαν σε σπίτι που διέμενε 25χρονος Πακιστανός στην Κρεμαστή Ρόδου και εκβιάζοντάς τον, προσπάθησαν να αποσπάσουν και από αυτόν το χρηματικό ποσό των 4000 ευρώ.
Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση, απειλή, σωματική βλάβη και κλοπή και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους