Επενδυτές του εξωτερικού θα δημιουργήσουν κλινική στην Κρητηνία

Τις διαδικασίες για τη δημιουργία μίας κλινικής στην περιοχή της Κρητηνίας, φέρονται να έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο, επενδυτές από το εξωτερικό.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, με εκπροσώπους τους στη Ρόδο, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Καρατζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία έκταση πενήντα στρεμμάτων στην Κρητηνία όπου σχεδιάζουν τη δημιουργία μίας κλινικής δυναμικότητας τριακοσίων κλινών, για την οποία, μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο το αντικείμενο, όπως και γιατί επελέγη η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία πάντως έχει πανοραμική θέα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά τη συνάντηση στο Δήμο την προηγούμενη εβδομάδα, εξετάστηκε το θέμα της ύδρευσης για την κλινική καθώς φαίνεται να χρειάζονται 220 κυβικά νερού ημερησίως. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην είναι και τόσο απλό αφού η περιοχή θεωρείται δύσκολη από αυτή την πλευρά.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν το Δήμο να κάνει έρευνα γι’ αυτό που ζητούν οι επενδυτές καθώς τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Δημοτική Αρχή είναι θετικοί απέναντι στην προοπτική επενδύσεων στο νησί. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε μία πρώτη συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας, και το χωριό φαίνεται να είναι δεκτικό απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης, εφόσον τελικά προχωρήσουν οι διαδικασίες, ο Δήμος προτίθεται να βοηθήσει και στο άνοιγμα του δρόμου προς το σημείο που θα γίνει η κλινική. Μάλιστα, ο δρόμος αυτός, παλαιότερα, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του ΟΠΑΑΧ, όμως τελικά απεντάχθηκε και τώρα, μετά από αυτή την εξέλιξη, θα επιχειρηθεί εκ νέου η ένταξή του σε πρόγραμμα.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά πολύ λίγα σχετικά με το ενδιαφέρον για μία τέτοια επένδυση, όπως και για το τι ακριβώς θα είναι, οι επενδυτές φαίνεται να προχωρούν κανονικά με τις διαδικασίες, μέσω εκπροσώπων τους στο νησί, και αν όλα κυλήσουν ομαλά ενδέχεται να έχουν τις απαιτούμενες άδειες στις αρχές του χρόνου. Όπως και να ‘χει, πάντως, η είδηση και μόνο της πρόθεσης για μία τέτοια επένδυση στη Ρόδο αποτελεί κάτι θετικό αφού έρχεται να προσθέσει στο νησί, ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις για την προώθηση του τουρισμού που έχει να κάνει με την υγεία και την ευεξία.