Υπόθεση Μπεν: Ξεσπά η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μπάρκα - Απειλούν με μηνύσεις

Οι Βρετανοί αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι που βρίσκεται στην περιοχή «Ηρακλής»' και για ακόμα μία μέρα, στο σημείο βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και τη Βρετανία.

 Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου έχουν προκαλέσει οργή στους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, οι οποίοι που κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και Βρετανούς αστυνομικούς, τα στοιχεία του Μπάρκα δόθηκαν στη δημοσιότητα, μαζί με τη φωτογραφία του, φωτογραφίζοντας τον ως εγκληματία χωρίς να είναι.  Οι συγγενείς του κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα μυρμήγκι. Αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε.

Το όνομα του μάρτυρα-κλειδί δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές όμως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνθρωπο που ήταν στον στενό κύκλο του Μπάρκα που οδηγούσε τον εκσκαφέα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και γι’ αυτό η μαρτυρία του κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και αξιόπιστη. Όπως φέρεται να είπε στις βρετανικές αρχές ο εν λόγω μάρτυρας, «την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν, είδα τον Μπάρκα, να είναι ιδρωμένος και να τρέμει. Όταν έμαθα για την εξαφάνιση του παιδιού, συνδύασα τα γεγονότα αλλά άφησα να περάσουν λίγες μέρες». 

Πηγή: http://www.topontiki.gr/