Νεκτάριος Σαντορινιός: Περνάμε σε ανάπτυξη μετά από πολυετή «ύφεση πολέμου»

Το στοίχημα της Αριστεράς είναι το πώς θα δώσει χρήματα για τις κοινωνικές ανάγκες, μέσα από τον προϋπολογισμό του 2017, που βάζει τέλος σε μία υφεσιακή περίοδο που η χώρα δεν είχε υποστεί ξανά μετά το Β΄ Παγκόσμιο, είπε ο Νεκτ. Σαντορινιός Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

Το ζητούμενο είναι ο προϋπολογισμός, πέρα από το 2,7% ανάπτυξης και τα πλεονάσματα, να συντηρεί το κοινωνικό κράτος, να το διαμορφώσει ώστε και οι ασθενέστερες ομάδες να μπορούν να επιζήσουν.

Παραδέχθηκε πάντως ότι σήμερα επικρατεί στον κόσμο η εντύπωση ότι «δεν βγαίνει ο λογαριασμός», αλλά οι πολίτες από την άλλη πλευρά βλέπουν τις προσπάθειες, τα πράγματα που γίνονται για να υπάρξει δικαιοσύνη και να χτυπηθούν οι πληγές της διαπλοκής και της διαφθοράς, της μεγάλης φοροδιαφυγής.

«Βέβαια, όταν βλέπει τους έμμεσους φόρους να αυξάνονται, όπως ο ΦΠΑ στα νησιά, δυσανασχετεί», υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «ακόμη ελπίζει ότι μπορούμε να "γυρίσουμε" την κατάσταση, με συνεπή διοίκηση, για να ξεκινήσουμε να μειώνουμε τους έμμεσους φόρους ... που είναι και οι πιο άδικοι».

Μπορεί οι πολίτες να έχουν πάρει μία απόσταση, αλλά δεν έχουν αποστραφεί, δεν έχουν φύγει από την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι και το στοίχημα του 2017 και του προϋπολογισμού, να δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να κερδίσουμε το στοίχημα για δίκαιη ανάπτυξη, που δεν την καρπώνονται τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ασθενέστερες ομάδες κτλ. ώστε να βελτιωθούν οι πραγματικές συνθήκες ζωής των πολιτών, όπως είπε.