Ο αειφόρος τουρισμός μεταξύ των θεμάτων του CEST 2017

Το Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2017) πραγματοποιείται στη Ρόδο από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Το CEST2017 είναι το 15ο μιας σειράς επιτυχημένων επιστημονικών συναντήσεων, οι οποίες διοργανώνονται ανά διετία από το 1989.

Το συνέδριο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον τομέα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό γεγονός, συγκεντρώνοντας πάνω από 400 συνέδρους από 60 διαφορετικές χώρες.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών για την αντιμετώπιση καίριων περιβαλλοντικών προβλημάτων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Ένας μεγάλος αριθμός εισηγήσεων θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας στον τομέα του περιβάλλοντος. Θα παρουσιαστούν επίσης θέματα περιβαλλοντικής νομοθεσίας και προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση διαλόγου για τη χάραξη εθνικής πολιτικής σε τομείς, όπως η διαχείριση αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή, ο αειφόρος τουρισμός, η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, οι ενεργειακές τεχνολογίες και η δημόσια υγεία.

To CEST2017 υποστηρίζεται επιστημονικά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο (Ιταλία) και το Imperial College London (Βρετανία).

Ο κύριος διοργανωτής είναι το Global NEST (Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας - Global Network of Environmental Science and Technology). Οι εργασίες του CEST2017 τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.