Μουσειοσκευή από το μουσείο Μπενάκη στη Ρόδο

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. συνεχίζει για 10η συνεχόμενη χρονιά τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και τη συνεργασία του με σημαντικά Μουσεία της Ελλάδας, μεταφέροντας δράσεις που εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν δημιουργικά και να βελτιώσουν το γνωστικό τους επίπεδο.

Για φέτος, ξεκινάμε με μία μουσειοσκευή από το Μουσείο Μπενάκη με τίτλο: Βούλα Παπαϊωάννου – Εικόνες απόγνωσης και ελπίδας. Ελλάδα 1940-1960
Η Βούλα Παπαϊωάννου, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες φωτογράφους με διεθνή αναγνώριση, αποτυπώνει μέσα από το φωτογραφικό φακό της τη διαδρομή των απλών ανθρώπων μέσα στη δίνη του πολέμου και τη γέννηση της ελπίδας μετά την απελευθέρωση.


Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, που παρουσιάστηκε σε ομώνυμη έκθεση, στο Παρίσι, το 1944.
Αποτελεί μία κινητή φωτογραφική έκθεση και η παρουσίαση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα σχολεία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες μιας πολύ σημαντικής ελληνίδας φωτογράφου.

Η Μουσειοσκευή απευθύνεται σε μαθητές 10- 18 ετών.(τελευταίες τάξεις Δημοτικού – Γυμνάσιο – Λύκειο)
Ημέρες / Ώρες παρουσιάσεων: 14-21 Οκτωβρίου 2016 από 09:00 έως 13:00 στο κτήριο του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντ/χου Λάσκου 10α) κατόπιν συνεννόησης.