Υπόθεση Μπεν: Οι αρχές πήραν άδεια να κατεδαφίσουν το δωμάτιο-μυστήριο

Υπόθεση Μπεν: Οι αρχές πήραν άδεια να κατεδαφίσουν το δωμάτιο-μυστήριο

Υπόθεση Μπεν: Οι αρχές πήραν άδεια να κατεδαφίσουν το δωμάτιο-μυστήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1724 ΦΟΡΕΣ

Άδεια να κατεδαφίσουν το δωμάτιο, που φέρεται να χτίστηκε μερικούς μήνες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, πήραν οι βρετανοί αστυνομικοί. Η κατεδάφιση θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα, με τους ερευνητές να ελπίζουν πως θα έρθουν στο φως νέα δεδομένα, που θα βοηθήσουν στην επίλυση του μυστηρίου.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, αν και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι πολύ αναστατωμένοι, τελικά έδωσαν την συγκατάθεσή τους για να γκρεμιστεί το πρόσθετο δωμάτιο της αγροικίας, όπου παραθέριζε με τους γονείς του ο Μπεν Νίνταμ.

«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπενκαι πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια. Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες. Θέλω να ψάξω παντού, έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι έκανε όποια έρευνα χρειαζόταν για να λύσω αυτόν τον δυσεπίλυτο γρίφο», δήλωσε χθες ο Τζον Κάζινς.

Οι έρευνες στο επίμαχο οικόπεδο στην Κω για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για ένατη ημέρα, με τους ειδικούς να το ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες έρευνες άρχισαν εξαιτίας της μαρτυρίας, που ήθελε το μικρό αγόρι να έχει καταπλακωθεί καταλάθος από εκσκαφέα που εκτελούσε εργασίες στο σημείο την ημέρα της εξαφάνισής του.

Ένα άλλο στοιχείο που ερευνάται παράλληλα με τις συνεχείς ανασκαφές είναι και τα δερμάτινα σανδάλια που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Γιορκσάιρ.

Οι ερευνητές τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν σε επικοινωνία με μία επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να κατασκευαστεί ένα ζευγάρι πανομοιότυπο με εκείνο που φορούσε ο μικρός Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του. προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012.

newpost.gr

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

“Let’s do it Greece”: Καθαρισμός την Κυριακή στην παραλία της Καρδάμαινας

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Έτοιμη η προμελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κω