Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εμπλεκόμενοι  για τις κυνομαχίες στη Ρόδο

Ελεύθεροι αφέθηκαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου οι δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους για τις κυνομαχίες που φέρεται να έλαβαν χώρα στο νησί της Ρόδου.

Ο τρίτος των εμπλεκόμενων, κρατείται καθώς σε βάρος του διαπιστώθηκε παράνομη είσοδος στη χώρα μας και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία Ρόδου η εκπρόσωπος του συλλόγου Φιλοζωϊκής Ρόδου αναφορικά με το βίντεο των κυνομαχιών που κυκλοφόρησε, ευρέως στο διαδίκτυο σημειώνει:

 «Μαζί με την Δικηγόρο και υπέρμαχο προστάτη των ζώων, εδώ και πολύ καιρό, και την ευχαριστώ πολύ για όλο το πολύτιμο έργο της, σήμερα καταθέσαμε αίτηση προς τον Αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, κ. Τριανταφυλλίδη για την οριστική αφαίρεση των κακοποιημένων ζώων από τους δράστες και την περίθαλψή τους από τον Σύλλογο, την οποία και παραθέτω στο σημείο αυτό:

"Προς τον αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου
A I T H Σ Η
Του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, που εδρεύει στη Ρόδο, οδός Αγίας Βαρβάρας αριθ. 17, νομίμως εκπροσωπούμενου.
------------------------
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου του έτους 2016, ήρθαν στοιχεία στον Σύλλογό μας και παρακολουθήσαμε έτσι, ένα video, που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο (το οποίο και επιδεικνύεται σε εσάς τώρα) και έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα, με δυσφημιστικό τρόπο, δυστυχώς, για το νησί μας και συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε στο you tube, από έναν χρήστη του facebook, , Πακιστανικής καταγωγής.

Το φρικιαστικό και απάνθρωπο video αυτό, παρουσιάζει δύο σκυλιά στο λιμάνι της Ρόδου, μέσα σε μισθωμένο χώρο, δηλ. σε παροπλισμένο πλοίο, να παλεύουν, σε κυνομαχία, ενώ ταυτόχρονα, ακούγονται στο υπόβαθρο, οι εμπλεκόμενοι δράστες, 3 άτομα, δύο Πακιστανικής καταγωγής (ένας από τους οποίους είναι ο ανωτέρω) και ένας Ρομά, να φωνάζουν δηλαδή, υποστηρίζοντας τον αγώνα, μάλιστα δε μπροστά και σε ένα μικρό παιδί που βρισκόταν εκεί και παρακολουθούσε και αυτό τον αγώνα, και στο τέλος να πανηγυρίζουν όλοι μαζί, για την νίκη του ενός σκυλιού (του dogo argentine), ενώ δείχνει επίσης, τα σκυλιά μετά από την εξαντλητική αυτή μάχη, να φεύγουν ματωμένα, ξεσκισμένα και μισονεκρά, αφού το pitbull το κουβαλούσε στα χέρια ο ιδιοκτήτης του, Πακιστανικής καταγωγής, αφού δεν μπορούσε να περπατήσει καν, ενώ το άλλο δείχνει να φεύγει ματωμένο και σε άθλια κατάσταση.

Επειδή, το αρμόδιο Λιμεναρχείο Ρόδου, έχει ήδη επιληφθεί του συμβάντος, με αυτεπάγγελτη δίωξη κατά των δραστών, σύμφωνα με τον Ν. 4039/2102, τους οποίους όπως μάθαμε και προσήγαγαν στο Λιμεναρχείο Ρόδου προς εξέταση, ενώ έχει λάβει ήδη γνώση και η Εισαγγελία Ρόδου, στο πλαίσιο σχηματισμού ποινικής δικογραφίας εναντίον τους.

Έτσι, σας παρακαλώ σας ζητάμε, όπως επιληφθείτε του συμβάντος, λαμβανόμενος υπόψιν και του κατεπείγοντος του θέματος, αφού τα σκυλιά είναι σε άθλια κατάσταση, κακοποιημένα, και όπως εκδώσετε, σχετική διάταξη Σας, σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012, για την οριστική αφαίρεση των κακοποιημένων ζώων από τους δράστες, με προοπτική την περίθαλψη των κακοποιημένων ζώων από τον Σύλλογό μας και τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες για αυτά, από αυτόν (προς φιλοξενία ή υιοθεσία των ζώων).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά σας παρακαλώ επικοινωνήστε: με το Λιμεναρχείο Ρόδου, εμένα, την υπογράφουσα την παρούσα, ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, Γεωργία Διμέλη, Δικηγόρο Ρόδου  ή την Δικηγόρο Ρόδου και μέλος του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, Μύριαμ Νεοφύτου, Δικηγόρο

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ρόδος 4 Οκτωβρίου 2016
Μετά τιμής,
Η αιτούσα
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΜΕΛΗ"

Να ευχαριστήσω την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και το Λιμεναρχείο Ρόδου, το οποίο στη συνέχεια θα επιβάλει τα διοικητικά πρόστιμα στους δράστες, όπως προβλέπει ο Ν.4039/2012, για τις άμεσες ενέργειές τους επί του θέματος.

Μύριαμ Νεοφύτου
Δικηγόρος