Βίντεο: Το τρέιλερ για την ταινία που γυρίστηκε στη Ρόδο «The Stopover»

Κέρδισε βραβείο Σεναρίου του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ο λόγος για το γυρισμένο στη Ρόδο «The Stopover» των γαλλίδων αδελφών Μυριέλ και Ντελφίν Κουλέν.

Η ταινία -με πρωταγωνιστές τους Αριάν Λαμπέντ, Σόκο, Μάκη Παπαδημητρίου- βασίζεται σε βιβλίο της Ντελφίν Κουλέν και παρακολουθεί δύο Γαλλίδες που υπηρετούν στο στρατό και επιστρέφουν από τη θητεία τους στο Αφγανιστάν. Σε μία προσπάθεια «αποσυμπίεσης», μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο στην Κύπρο, όπου προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τη βία του πολέμου...

Το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύει ο Κωστής Μαραβέγιας.

Μιλώντας στο in.gr για τα γυρίσματα της ταινίας, η Ντελφίν Κουλέν είπε: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση (στη Ρόδο) ήταν η ευγένεια του κόσμου και η φιλοξενία. Μας παρείχαν άπειρα πράγματα χωρίς δεύτερη σκέψη. Για παράδειγμα, θέλαμε να γυρίσουμε μια σκηνή στο αεροδρόμιο. Το να γυρίσεις μια σκηνή σε αεροδρόμιο στη Γαλλία είναι αδιανόητο. Ο διευθυντής του αεροδρομίου στη Ρόδο, όμως, μάς το παρείχε χωρίς πρόβλημα και αυτό μας συγκίνησε πολύ».

 


Προσθέτει η Ντελφίν Κουλέν: «Το ερώτημα που θέτει η ταινία είναι εάν μπορούμε να ζήσουμε, έχοντας βιώσει κάτι πολύ βίαιο και έντονο. Αν και οι δύο γυναίκες είναι στρατιώτες που βρίσκονται σε ένα ξενοδοχείο με τουρίστες, η βία υπάρχει. Έχουν μόλις επιστρέψει από τον πόλεμο. Ισχύει το φαινόμενο του μπούμερανγκ: Η βία επιστρέφει όσο και αν εσύ προσπαθείς να την αποφύγεις».

* Η ταινία «The Stopover» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 17 Νοεμβρίου, σε διανομή Feelgood Entertainment.

Πηγή: in.gr