Σωματείο Εργαζομένων ξενοδοχείou Amilia Mare: «Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Aldemar στη Ρόδο, Amilia Mare και Paradise Village, αναφέρει:

Με φιρμάνι που εξέδωσε το υπουργείο εργασίας στις 22 Σεπτέμβρη καταργεί τη δυνατότητα των ξενοδοχοϋπαλλήλων να παίρνουν το εφάπαξ στην 20ετία ενώ το μειώνει άλλο 20%.

Το εφάπαξ προέρχεται αποκλειστικά από τις εισφορές μας και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το καταργήσει κάνοντας μάλιστα λόγο για «ισονομία», υπονοώντας ότι πρόκειται για κάποιου είδους προνόμιο που έχουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Είναι κατάκτησή μας που έγινε με σκληρούς αγώνες και είναι ένα μικρό βοήθημα για τους εργαζόμενους σε ένα κλάδο που μετά από μια ηλικία οι εργαζόμενοι είναι ανεπιθύμητοι.

Γνωρίζουν καλά ότι οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι κάνουμε 100 – 120 ένσημα το χρόνο και με τις νέες προϋποθέσεις που μπαίνουν πλέον είναι άπιαστο όνειρο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η κατάργηση του εφάπαξ, ενώνουμε τη φωνή μας τα υπόλοιπα Σωματεία του κλάδου μας που οργανώνουν αυτές τις μέρες πολύμορφες κινητοποιήσεις καταδίκης.

Ρόδος, 3 Οκτώβρη 2016

Ο πρόεδρος                                                                                                 Η Γραμματέας

 

Κώστας Γιαννόπουλος                                                                                Κατερίνα Λουλουδιά